tromaktiko: Χωρίς ρεύμα αφήνουν τα Βασιλικά ΔΕΗ και κυβέρνηση. Καταγγελία του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής δήμου Θέρμης

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Χωρίς ρεύμα αφήνουν τα Βασιλικά ΔΕΗ και κυβέρνηση. Καταγγελία του Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής δήμου Θέρμης



Χωρίς ρεύμα παρέμειναν για πάνω από 8 ώρες (!) από τις 11.30 πμ μέχρι τις 8μμ περίπου, τα Βασιλικά του δήμου Θέρμης λόγω της... κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αναγκάζονται να υποστούν το κρύο, αλλά και την ταλαιπωρία που συνεπάγεται μια πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης που είναι ζωτικής σημασίας.

Το γεγονός ότι η έλλειψη προσωπικού και η αδυναμία προετοιμασίας της ΔΕΗ για την κακοκαιρία οδηγούν σε πρωτοφανή ταλαιπωρία, δεν έχει σχέση με «ακραία καιρικά φαινόμενα». Αιτία είναι η ακραία μνημονιακή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της αποψίλωσης των ΔΕΚΟ, αλλά και του δημόσιου τομέα από το προσωπικό που αφορά τις υπηρεσίες προς την κοινωνία και τους πολίτες. Την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κλπ, μαζί με ΕΕ-ΔΝΤ. Οι δήμοι και η περιφέρεια λειτουργούν σαν εκτελεστικά όργανά τους στα πλαίσια του Καλλικράτη.

Από την ίδια αφετηρία έρχεται και η απάνθρωπη πολιτική που έχει αφήσει τους πρόσφυγες στο έλεος του χιονιά, καθώς σε όλη την ΕΕ οι κυβερνήσεις στέλνουν το μήνυμα ότι όποιος καταφέρει και ξεφύγει από την κόλαση των πολέμων στην Ευρώπη δεν τον περιμένει άσυλο, αλλά ακραίος ρατσισμός και απανθρωπιά.

Αυτό χάλι είναι το τίμημα της παραμονής της χώρας σε ΕΕ και ευρώ.

Άμεσα μέτρα για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτή την κατάσταση με τις διακοπές ηλεκτροδότησης

Να ανοίξουν δημόσιοι χώροι με θέρμανση για όσους κατοίκους και πρόσφυγες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!