tromaktiko: Αδυνάτισμα: Ποιες ώρες επιτρέπεται να φάτε για να χάσετε βάρος

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Αδυνάτισμα: Ποιες ώρες επιτρέπεται να φάτε για να χάσετε βάρος



Στις αναρίθμητες έρευνες που έχουν γίνει για την απώλεια βάρους, έρχεται να προστεθεί άλλη μία που υποδεικνύει ποιες είναι οι ώρες που επιτρέπεται να φάμε αν θέλουμε να αδυνατίσουμε...
Η έρευνα έγινε σε 11 άνδρες και γυναίκες με παραπανίσια κιλά, οι οποίοι για 4 ημέρες έτρωγαν από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι όλα τα γεύματά τους και τις επόμενες 4 ημέρες από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες προσλάμβαναν μέσω των γευμάτων τον ίδιο αριθμό θερμίδων.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τις μέρες που οι συμμετέχοντες είχαν ολοκληρώσει τα γεύματά τους μέχρι τις 2 το μεσημέρι έκαιγαν περισσότερο λίπος και είχαν λιγότερες λιγούρες για παχυντικά φαγητά.

Αντίθετα, όταν τα έτρωγαν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, όπως συνηθίζουν πολλοί, έτειναν να είναι πιο πεινασμένοι.

Έτσι, οι ερευνητές μας προτρέπουν τώρα να τρώμε ό,τι θέλουμε αλλά να ξεκινάμε στις 8 το πρωί και να έχουμε τελειώσει το φαγητό μας μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πιο ανελαστική εκδοχή της πρότασης να ολοκληρώνει κάποιος τα γεύματα αργά το απόγευμα.

Η λογική είναι ότι προσλαμβάνει θερμίδες μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε τις καίει πιο εύκολα.

Οι ειδικοί εικάζουν ότι παίζει ρόλο το γεγονός ότι το πρωί ο μεταβολισμός είναι πιο ενεργός και έτσι διατηρείται το σάκχαρο του αίματος σε φυσιολογικά επίπεδα και καίγεται πιο εύκολα το λίπος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!