tromaktiko: Σάκης Αρναούτογλου: Το ψύχος έρχεται αλλά οι χιονοπτώσεις θα είναι επιλεκτικές

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σάκης Αρναούτογλου: Το ψύχος έρχεται αλλά οι χιονοπτώσεις θα είναι επιλεκτικές



Αλλάζουν τα δεδομένα...
για το κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες με κύριο χαρακτηριστικό τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Το πρωί της Τετάρτης ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στη σελίδα του στο facebook ότι το ψύχος έρχεται,οι χιονοπτώσεις όμως θα έχουν πολύ πιο επιλεκτικό χαρακτήρα.

«Δεν έχουν αλλάξει και τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία όσον αφορά στο κύμα ψύχους που αναμένεται από τις νυχτερινές ώρες αύριο πρώτα στα βόρεια και από τα Θεοφάνια στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερα όμως και χθες οι αναμενόμενες χιονοπτώσεις δείχνουν να είναι αρκετά πιο περιορισμένες και γεωγραφικά και από πλευράς έντασης.

Στη Θεσσαλονίκη η πιθανότητα μειώθηκε ακόμα περισσότερο για κάποια αξιόλογη χιονόπτωση μέσα στη νύχτα προς τα Θεοφάνια αλλά και κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας όπου δεν αποκλείεται να επικρατήσει κατά περιόδους μόνο κάποια συννεφιά..

Για την πιθανότητα χιονοπτώσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και σε περιοχές της Αττικής από το Σάββατο θα υπάρξουν λεπτομέρειες μετά το μεσημέρι σήμερα».

Μέχρι και χθες οι μετεωρολόγοι περίμεναν έναν ισχυρό χιονιά και τσουχτερό κρύο με πολικές θερμοκρασίες. Πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο πολλές περιοχές να μην δουν τον χιονιά, ωστόσο το κρύο θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Οι προβλέψεις συνεχίζουν να δείχνουν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, το κύμα κακοκαιρίας θα έρθει στην Ελλάδα, όμως αυτό που αλλάζει είναι ότι οι περιοχές που θα έχουν χιόνια, ενδεχομένως να είναι διαφορετικές από αυτές που προέβλεπαν αρχικά οι μετεωρολόγοι.

Μέχρι χθες πάντως οι μετεωρολόγοι και η ΕΜΥ περίμεναν ισχυρές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Χρυσούλας Πέτρου, τμηματάρχη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), από την Πέμπτη το απόγευμα και από την βορειοδυτική Ελλάδα οι βροχές θα μετατραπούν σε έντονες χιονοπτώσεις, οι οποίες μάλιστα θα επεκταθούν και στα πεδινά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα.

Την Παρασκευή η Ελλάδα θα είναι χωρισμένη στα δύο με τις βορειοδυτικές περιοχές να πλήττονται από έντονες χιονοπτώσεις και τις ανατολικές από ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι χιονοπτώσεις σταδιακά θα επεκταθούν και στη νότια Ελλάδα.

«Φανταστείτε μία νοητή γραμμή από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Μεθώνη όπου από την μία πλευρά θα χιονίζει και από την άλλη θα βρέχει, ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ολόκληρη την χώρα», σημείωσε η κ. Πέτρου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!