tromaktiko: «Η εποχή των αυθαιρεσιών πέρασε»

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

«Η εποχή των αυθαιρεσιών πέρασε»



«Η εποχή που γίνονταν αυθαιρεσίες έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκονται προς επεξεργασία δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων»...

Τα παραπάνω διεμήνυσε ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήρης Τερζούδης, στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή τις αντιδράσεις που υπάρχουν για την εκπαίδευση 25 πυροσβεστών για την πυρασφάλεια αεροδρομίων από την ερχόμενη κιόλας Δευτέρα, με προφανή σκοπό την αξιοποίησή τους στα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια, εν προκειμένω της Σκιάθου, που η γερμανικών συμφερόντων Fraport αναλαμβάνει να λειτουργήσει από αρχές Μάρτη.

Ο Αντιστράτηγος επισήμανε ότι η Fraport επέλεξε το Πυροσβεστικό Σώμα να ακολουθήσει τις οδηγίες για την  πυρασφάλεια αεροδρομίων και όχι κάποιον ιδιώτη. Ωστόσο, για να στελεχωθούν οι Υπηρεσίες, τόνισε περαιτέρω, πρέπει να γίνουν εσωτερικές μετακινήσεις, να συγκληθούν συμβούλια.

 «Η εκπαίδευση των πυροσβεστών δεν είναι πρόκριμα για τίποτα. Άλλωστε είναι υποχρέωση όλων των πυροσβεστών να έχουν αυτού του είδους την εκπαίδευση», επισήμανε.

 Ο ίδιος τόνισε ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν όταν συγκληθούν τα συμβούλια, τα οποία θα αποφασίσουν με βάση το Προεδρικό Διάταγμα, που θα εκδοθεί σε ΦΕΚ, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία του περί τα τέλη Ιανουαρίου.

«Αν κάποιοι από τους εκπαιδευμένους επιλεχθούν με βάση τα στοιχεία του Νόμου, αυτό είναι άλλο θέμα. Θα έρθουν και άλλες σειρές να εκπαιδευτούν. Ας μην προτρέχουμε. Ας μην προκαταλαμβάνουμε» σημείωσε και διαβεβαίωσε ότι «για τις μετακινήσεις θα υπάρχει καταληκτικός χρόνος και θα γίνονται αλλαγές».


Τα κριτήρια

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο Τύπου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, βασικά κριτήρια για την επιλογή των πυροσβεστών ήταν αφενός η απόσταση, γι’ αυτό και επιλέχτηκαν πυροσβέστες από Μαγνησία και όχι από τους υπόλοιπους θεσσαλικούς Νομούς, και αφετέρου οι υποχρεώσεις, εφόσον βέβαια καλύπτονται οι όροι και οι προϋποθέσεις.

Προς στιγμήν, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα αυξημένα έξοδα εν μέσω κρίσης των πυροσβεστών, δεν αποκλείεται πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να υπάρξει μέριμνα για διαμονή εντός των αεροδρομίων.

Σε περίπτωση, που υπάρχουν τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι ή πυροσβέστες με προβλήματα, τα αιτήματά τους θα εξεταστούν για τον καθένα ξεχωριστά. Η διαταγή του Αρχηγείου παραμένει ως έχει.

 Ο χρόνος παραμονής στα αεροδρόμια θα είναι τρία χρόνια, σύμφωνα με το Σχέδιο, για το πρώτο πλάνο, χειμώνα καλοκαίρι, όμως γίνεται προσπάθεια ο χρόνος να μειωθεί περαιτέρω. Από το Αρχηγείο θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση.

 Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!