tromaktiko: Έδωσαν σε Αμερικανούς να συμπληρώσουν τον χάρτη της Ευρώπης. Δείτε τα αποτελέσματα...

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Έδωσαν σε Αμερικανούς να συμπληρώσουν τον χάρτη της Ευρώπης. Δείτε τα αποτελέσματα...



Όλοι γνωρίζουμε για τον τρόμο του συγγραφέα, μπροστά στη λευκή σελίδα, ωστόσο υπάρχει και κάτι χειρότερο. Ο τρόμος του αγεωγράφητου, μπροστά στον άδειο χάρτη...
Η ιστοσελίδα Buzzfeed, "άδειασε" τον χάρτη της Ευρώπης και κάλεσε τους Αμερικανούς να τον συμπληρώσουν, με το αποτέλεσμα να είναι πραγματικά απολαυστικό.

Επιλέξαμε, μερικούς από αυτούς τους χάρτες, στους οποίους κυριαρχούν τα βέλη, το κρύο και ο.... Μπόρατ.

Αφήσαμε απέξω, όσους συμπλήρωσαν το χάρτη σωστά, διότι αφενός το σωστό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι βαρετό, αφετέρου δεν είμαστε καθηγητές να δώσουμε 20αρια. Τιμή και δόξα σε όσους αυτοσχεδίασαν, κάτω η δικτατορία του ξερόλα.

Ο χάρτης του συνωμοσιολόγου



Κάπου ανάμεσα στη Νορβηγία και τη Σουηδία, πρέπει να παράπεσε η αληθινή σου Μπγιορκ, όπως θα έλεγε και ο Ελύτης*. Ποιος Λιακόπουλος και ποια Ελεύθερη Ώρα; Και δυο Μογγολίες έχουμε και χώρα "Μίλα Γιοβοβιτς" και το νερό είναι νερό και όση Ισπανία και αν έχεις, ποτέ δεν είναι αρκετή. Μα πάνω απ' όλα, αποκαλύπτεται μια μεγάλη συνωμοσία. Τουλάχιστον έξι χώρες στην Ευρώπη δεν υπάρχουν. Είναι ψεύτικες ρε αδερφέ.

Χάσαμε την Ιρλανδία. Στοπ.



Μπορεί να μην έχει ιδέα ποιες είναι οι μισές χώρες της Ευρώπης, ωστόσο ξέρει που είναι η Ιρλανδία ή μήπως όχι; Τέλος πάντων τα χρήματα για σπουδές έπιασαν τόπο, η Ιρλανδία είναι κάπου κοντά στη Μεγάλη Βρετανία και στη Σουηδία έχει πάρα πολύ κρύο. Αυτό ακριβώς τίποτα αλλο.


Μια, δυο, τρεις... πολλές Πολωνίες




Έπρεπε να εξηγήσει κάπως το μουτρωμένο προσωπάκι στη Ρωσία, οπότε την περικύκλωσε με Πολωνίες (όλες σε λάθος θέση). Είναι γνωστό ότι ιστορικά Ρώσοι και Πολωνοί δεν τα πάνε καλά.

Παρά το ότι, κατά την άποψή του, η μισή Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο και η Ισπανία έχει οπίσθια, τον συγχωρούμε διότι ξέρει πού είναι το σπίτι του Μπένεντικτ Κούμπερμπατς και άρα ξέρει από καλές σειρές

Ο θεατρόφιλος



Υπάρχει θέμα με την Πολωνία τελικά. Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος. Ο συγκεκριμένος, έχει έλλειψη κρατών για να γεμίσει την έκταση της Ρωσίας ενώ λύνει και το πρόβλημα των γειτόνων της με τη φράση "Κάποια χώρα που ήταν στην ΕΣΣΔ". Παρά το δίλημμά του για το Βέλγιο, μας κερδίζει το ότι ξέρει από Άμλετ και τον βάζει και στη σωστή χώρα. Ποιότητα.

Ο Μπόρατ και η Μέση Γη



Ο άνθρωπος, ο σωστός ο δικός μας. Κατ' αυτόν όλες οι χώρες κάτω από τη Ρωσία ανήκουν στην Τρανσυλβανία, απ' όπου κατάγεται ο Μπόρατ. Η Κροατία βρίσκεται στην Ελλάδα, η Ελλάδα στη Σερβία και στο ενδιάμεσο δεν έχουμε ιδέα ποια κράτη τις χωρίζουν.

Αξίζει να παρατηρήσετε την τάση για διχασμό και τείχη, αφού χωρίζει Δυτική/Ανατολική Γερμανία, Δυτική/Ανατολική Ισπανία, τη μετακόμιση της Αυστραλίας στην Ευρώπη και της Eurodisney στο Βέλγιο, αλλά και τα μουστάκια στη Γαλλία. Και αφού τα ξέρει τόσο καλά, είπε να κάνει και την τσαχπινιά του, βάζοντας το Σάιρ (τόπος κατοικίας των Χόμπιτ) στη Βόρεια Ιρλανδία. Τι Γη, τι Μέση Γη;

Μάστερ στα περίεργα στήθη



Μπορεί στο Βορρά να έχει κρύο, η Πολωνία να μας δημιουργεί και πάλι πρόβλημα, το Λουξεμβούργο να είναι αστεία χώρα, τα Βαλκάνια άγνωστος Χ και η Ελλάδα να βρίσκεται στη Σικελία (όλα δικά μας ήταν, όταν οι άλλοι ήταν στα δέντρα κλπ), ωστόσο η μόρφωση φωνάζει από μακριά. Θέλει Master για να εντοπίσεις τη χώρα "Weird Boobs" (Ουγγαρία). Είναι δίπλα στη χώρα "Είμαι ηλίθιος" (Ρουμανία).

Ο χάρτης της συγγνώμης



Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό, από μια απάντηση με ερωτηματικό. Ο συγκεκριμένος Αμερικανός απαντά, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρος. Όπου δεν ξέρει, ζητά συγγνώμη και στις απαντήσεις βάζει και ένα ερωτηματικό για κάλυψη. Επίσης δεν παραλείπει να ζητήσει συγγνώμη από τον κύριο Χάρις, ο οποίος μάλλον ήταν δάσκαλός του και δεν έκανε και πολύ καλή δουλειά. Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε η γεωγραφία.

Σύστημα Κόμπρα



Στο τσακ ήμουν να τον αφήσω απέξω. Απαντά σοβαρά, αλλά χτυπά σαν την κόμπρα. Λύνει τα προβλήματα της Ελλάδας βάζοντας την Τουρκία μακριά μας.

Επίσης, οι χώρες κάτω από τη Σοβιετική Ένωση, έχουν ένα όνομα που όλους μας ενώνει (ΜΠΟΡΑΤ). Ποια; Τη Σοβιετική Ένωση; Σωστά, υπάρχει ακόμα Σοβιετική Ένωση. Αυτός πρέπει να κάνει παρέα με τον 5ο, που χώρισε τη Γερμανία. Μια χαρά θα τα βρουν.

Χιονάνθρωποι και τηγανητές πατάτες



Λίγα και καλά. Η Ρωσία έχει χιόνια, η Γαλλία πατάτες, η Ιταλία, σχήμα μπότας και οι Τούρκοι νιώθουν μοναξιά χωρίς εμάς και καμιά 15αρια άλλα κράτη κοντά τους. Τουλάχιστον ζητά συγχώρεση.

Ο χάρτης του διπλωμάτη



Όπου δεν ξέρει, καλοπιάνει ή ζητά συγγνώμη. Ο προβληματισμός με την Πολωνία παραμένει, ενώ με την Καμτσάκα, είναι φανερό ότι πρόκειται για παίκτη Risk και γι' αυτό του βγάζουμε το καπέλο. Επίσης στη Σικελία έχει ωραίες τομάτες και στη Νορβηγία και τη Σουηδία υψηλό βιοτικό επίπεδο. Η Ελλάδα συνορεύει με τη Συνομοσπονδία κρατών "Λυπάμαι πολύ, είστε όλοι υπέροχοι".

Οικογενειακό δράμα




Το καλύτερο παιδί. Ξέρει από σειρές και ταινίες, ξέρει πού το έχει στρώσει και έχει και ταλέντο. Ποιος δεν βλέπει τον δράκο που απειλεί τη Βοσνία; Απ' ό,τι καταλαβαίνω όμως δεν ξέρει από που κατάγεται η μητέρα του, αλλά με ένα γεια και μια συγγνώμη, επανορθώνει. Έτσι είναι οι μητέρες. Δεν ζητάνε πολλά από τα παιδιά τους. Λίγη αγάπη μόνο και λίγη Γεωγραφία.

Σπασμένο βέλος



Τα βρήκε όλα, τα έγραψε όλα και όταν τελείωσε, είχε το παραπάνω αποτέλεσμα. Θα μπορούσε να είναι χάρτης πολεμικών εισβολών, αν υπήρχαν και καμιά δεκαριά βέλη να φεύγουν από τη Γερμανία. Τουλάχιστον κατάλαβε το λάθος και απολογήθηκε για όλα τα βέλη ή τέλος πάντων για όσα χωράνε σε μια συγγνώμη.

Αφρική και αυτογνωσία



Η Ευρώπη είναι μια Ήπειρος στην οποία κάνει πάρα πολύ κρύο. Χωνέψτε το. Η Ελλάδα είναι πιο κοντά στα κέντρα αποφάσεων απ' ό,τι νομίζαμε αλλά όλο το παιχνίδι παίζεται στην Αφρική, την ήπειρο. ΟΧΙ τη χώρα (Δεν είναι και τόσο ανόητος). Α! Και όποιος αναρωτιέται που είναι το Βατικανό, υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες (και με βελάκι)

Ο ανθρωποκεντρικός χάρτης



Πάνω απ' όλα ο άνθρωπος. Κοντά στη Ρωσία ζουν άνθρωποι που φοράνε γούνινα παλτό. Στη Γαλλία ζούνε Γάλλοι, αλλά δεν είμαστε και σίγουροι, οι Σκωτσέζοι είναι λαός της θάλασσας και οι Νορβηγοί με τους Σουηδούς "καυτοί" και ξανθοί. Αν προσθέσουμε τη σαγκριά, τη χώρα που αρχίζει από "Ζ", τα άγνωστα Βαλκάνια και τη Μέση Γη, μιλάμε για χάρτη αριστούργημα.

Ο χάρτης του Age of Empires (το δύο, όχι το ένα)



Μεγάλο μπέρδεμα. Την ώρα που το Μέταλ και το Γκοθικ αγριοκοιτάζονται, η Τουρκία μετακομίζει στην Ουκρανία, όμως σαν φως στην ομίχλη ξεπετάγεται η γνώση και η ανάμνηση. Μήπως η Κωνσταντινούπολη δεν είναι τόσο κοντά στη Μόσχα; Σε κάθε περίπτωση, η αλήθεια βρίσκεται στο Age of Empires. Όχι το ένα, το δύο. Όποιος έχει παίξει, καταλαβαίνει.

Δωμάτιο στο Άμστερνταμ



Ούτε ερωτηματικά, ούτε συγγνώμες και κλαψουρίσματα. Μόνο χαρούμενα ανθρωπάκια. Αν συνυπολογίσουμε ότι η μόνη πρωτεύουσα, που αναφέρει είναι το Άμστερνταμ, σίγουρα είχε καπνίσει κάτι, πριν συμπληρώσει το Χάρτη. Αν είχε καθυστερήσει λίγο, πιθανότατα όλες οι χώρες θα μας χαμογελούσαν

Ο χάρτης του τουρίστα



Οκ. Τα ξέρει όλα. Τα ξέρει σωστά, τα γράφει καλά, τα εξηγεί ωραία. Δεν είναι όμως μόνο της θεωρίας, διότι καλή η γεωγραφία, αλλά το ζήτημα είναι πού θα πάμε φθηνές διακοπές. Μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας, το σηκώνει η τσέπη του. Εμάς δεν μας συμπεριλαμβάνει, αλλά τουλάχιστον μετακόμισε την Τουρκία. Μάλλον αυτός δεν έπαιζε Age of Empires (το δύο, όχι το ένα).
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!