tromaktiko: Σκέφτονται να μεταφέρουν άμμο από τις Μπαχάμες!

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Σκέφτονται να μεταφέρουν άμμο από τις Μπαχάμες!



Άμμος από τις Μπαχάμες ώστε να αναπληρωθεί η άμμος στις διαβρωμένες ακτές της Φλόριντα. Αυτό είναι ένα σενάριο που εξετάζεται εντόνως από τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ και ...
αποκαλύφθηκε πρόσφατα από το Associated Press.

Το θέμα δεν είναι τόσο απλό, δεδομένου ότι εμφανίζονται εμπόδια, ωστόσο, η εξέταση του ενδεχομένου είναι δεδομένη, έτσι ώστε να διευρυνθούν ξανά οι ακτές της Φλόριντα και να προστατευτούν από πιθανούς τυφώνες.

Κατά τα τελευταία χρόνια, για τον ίδιο σκοπό, χρησιμοποιήθηκε βυθοκορημένη άμμος από πηγές εντός των συνόρων των ΗΠΑ. Τώρα πια, τα αμιγώς κατάλληλα αποθέματα φαίνεται ότι έχουν εξαντληθεί και το βλέμμα των αρμόδιων αρχών στρέφεται προς εξωτερικές πηγές, όπως οι Μπαχάμες.  

Στο μεταξύ, το Associated Press αποκάλυψε ότι υπήρξε απαγόρευση από το Κογκρέσο για τη μεταφορά άμμου από ξένες χώρες προς τις ΗΠΑ, η οποία υποστηρίχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς, από την εγχώρια βιομηχανία βυθοκόρησης, της οποίας τα συμφέροντα θίγονται άμεσα σε περίπτωση πραγματοποίησης του παραπάνω σεναρίου. Κάποιοι προσπαθούν να αρθεί η απαγόρευση και κάποιοι αντιστέκονται, ενώ το σενάριο παραμένει «ζωντανό» μέχρι νεωτέρας.  

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!