tromaktiko: Σημαντικές απώλειες στην Ιαπωνία μετά την ομιλία Τραμπ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Σημαντικές απώλειες στην Ιαπωνία μετά την ομιλία Τραμπ



Σημαντικές απώλειες σημείωσε σήμερα το ιαπωνικό χρηματιστήριο στον απόηχο της πρώτης συνέντευξης Τύπου του νεοεκλεγέντα ...προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που ώθησε την ισοτιμία δολαρίου / γεν σε χαμηλό ενός μήνα, με τους αναλυτές να ισχυρίζονται πως ο νέος πλανητάρχης δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες όσον αφορά την οικονομική πολιτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει.

Σημειώνεται ότι ο Τραμπ , που θα ορκιστεί ως ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ την 20η Ιανουαρίου, δεν διευκρίνισε τίποτα παραπάνω για τις οικονομικές πολιτικές του που έχουν οδηγήσει σε ράλι τις αγορές από την εκλογή του το Νοέμβριο παρά αρκέστηκε στο να υποσχεθεί ότι "θα είναι ο μεγαλύτερος δημιουργός θέσεων εργασίας που έπλασε ο Θεός" και ότι επί των ημερών του οι ΗΠΑ θα χαίρουν μεγαλύτερης εκτίμησης από την Ρωσία και άλλες χώρες του κόσμου.

"Ο Τραμπ έκανε κάτι γενικές αναφορές στο ότι θα ξανακάνει τις ΗΠΑ μια σπουδαία χώρα, χωρίς όμως να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τις δαπάνες στην υποδομή, την μεταρρύθμιση του εταιρικού και προσωπικού φόρου, τις προοπτικές απορρύθμισης και τις φοροελαφρύνσεις για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων", σχολίασε η Westpac Global Strategy Group.

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με απώλειες 1,27%, ενώ στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,55%. Σε καθοδική τροχιά με πτώση 0,41% και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ.

Με απώλειες 0,08% ολοκλήρωσε τις σημερινές συναλλαγές και ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ ο New Zealand υποχώρησε κατά 0,10%. Αντίθετα, κέρδη 0,58% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!