tromaktiko: Πώς θα σταματήσεις να τρως μεσημεριανό φαγητό απ’ έξω (και θα σου αρέσει)

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πώς θα σταματήσεις να τρως μεσημεριανό φαγητό απ’ έξω (και θα σου αρέσει)



Αν στους στόχους σου για το 2017 είναι να τρως πιο υγιεινά και να ξοδεύεις λιγότερα χρήματα, υπάρχει ένας εύκολος να τους επιτύχεις και τους...
δύο ταυτόχρονα: Σταμάτα να παραγγέλνεις απ’ έξω το μεσημεριανό φαγητό.

Άρχισε να φέρνεις μαζί σου το μεσημεριανό και δεν θα γλιτώσεις απλά εκατοντάδες ευρώ, αλλά θα έχεις και τον απόλυτο έλεγχο του τι βάζεις μέσα στο σώμα σου.

Υπολόγισε πόσο κοστίζει το φαγητό σου

Δεν το πιστεύεις ότι θα γλιτώσεις πολλά χρήματα αν σταματήσεις να παραγγέλνεις; Υπολόγισε πόσο σου κοστίζει το μεσημεριανό σου για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Φάε ότι θα έτρωγες κανονικά και σημείωνε τι έχεις παραγγείλει και πόσο έκανε. Ένα σάντουιτς με γαλοπούλα από το κοντινό delivery μπορεί να έχει και 4 ευρώ! Αν όμως φτιάξεις μόνη σου το σάντουιτς από το σπίτι, δεν θα σου κοστίσει παραπάνω από μισό ευρώ!

Προετοίμασε το μεσημεριανό σου το προηγούμενο βράδυ
Αυτό είναι μια απαραίτητη και βολική συνήθεια. Την ώρα που μαζεύεις τα βραδινά πιάτα, σκέψου τι θα πάρεις μαζί σου στη δουλειά την επόμενη μέρα. Ακόμη πιο εύκολο, σκέψου τι θα φας το επόμενο μεσημέρι όταν φτιάχνεις το δείπνο. Απλά αύξησε κατά μία μερίδα την ποσότητα. Π.χ. μπορείς να ψήσεις ένα επιπλέον φιλέτο κοτόπουλο, να το κόψεις φέτες και να το συνοδέψεις με μια χορταστική πράσινη σαλάτα.

Μαγείρεψε το αγαπημένο σου φαγητό

Φτιάξε υγιεινά και νόστιμα γεύματα. Μην περιορίζεις εσύ τον εαυτό σου γιατί πραγματικά δεν υπάρχουν περιορισμοί. Αν αγαπάς το φιστικοβούτυρο, ένα σάντουιτς με φιστικοβούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα μπορεί να είναι το μεσημεριανό σου! Αν είσαι τύπος των λαχανικών, βράσε μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα και ό,τι άλλο σου αρέσει και μαζί με βραστές πατάτες έχεις μια χορταστική και υγιεινή σαλάτα.



Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!