tromaktiko: Αιτωλοακαρνανία: «Θερίζουν» τα πουλιά παρά την καθολική απαγόρευση κυνηγιού

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Αιτωλοακαρνανία: «Θερίζουν» τα πουλιά παρά την καθολική απαγόρευση κυνηγιού



"Αναστενάζουν” τα βουνά και τα λαγκάδια στην Αιτωλοακαρνανία, από τους κυνηγούς που έχουν γράψει στα παλιότερα των υποδημάτων τους την...
-καθυστερημένη- απόφαση για καθολική απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την Επικράτεια, εξαιτίας των επιπτώσεων της βαρυχειμωνιάς.

Κυνηγοί, όχι μόνον δεν υπάκουσαν στην απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά κυνήγησαν και σήμερα, δεύτερη μέρα ισχύος της απόφασης και παράλληλα φρόντισαν να γεμίσουν με φωτογραφίες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα θηρευτικά κατορθώματα τους…

Η συγκεκριμένη περίοδος της βαρυχειμωνιάς, ευνοεί τις συνθήκες για εύκολο κυνήγι πολλών πουλιών, όπως πχ της μπεκάτσας, που αποτελεί αγαπημένο θήραμα των απανταχού κυνηγών.

Να θυμίσουμε πως η απαγόρευση ισχύει από τις 11 Ιανουαρίου έως και τις 18 του μηνός.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες που κυκλοφορούν στο facebook χθες και σήμερα:
Οι χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και η πυκνή χιονοκάλυψη και παγοκάλυψη έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους πολλών περιοχών, αλλά και σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών.

Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας έχουν καταφύγει εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.

Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη.

Η απόφαση καθολικής απαγόρευσης της θήρας ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλές διαμαρτυρίες πολιτών από όλη τη χώρα καθώς και καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά λαθροθηρίας υπό συνθήκες που η θήρα, ούτως ή άλλως, απαγορεύεται.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!