tromaktiko: Όσα πρέπει να κάνεις πριν αποκτήσεις παιδιά

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Όσα πρέπει να κάνεις πριν αποκτήσεις παιδιά



Το ήθελες πάντα και τώρα πιστεύεις ότι έχεις βρεις τον κατάλληλο και ήρθε η ώρα να γίνεις μαμά; Ωραία! Με το καλό κι εμείς σε...
στηρίζουμε σε αυτή σου την απόφαση, αλλά θέλουμε να σε προειδοποιήσουμε για όλα αυτά που πρέπει να σκεφτείς και να κάνεις πριν αρχίσεις τις προσπάθειες για να γίνεις μητέρα! Γιατί η χαρά της μητρότητας συνοδεύεται κι από πολλά βάρη…

Να βάλεις σε μια τάξη τα οικονομικά σου

Αν την τελευταία εβδομάδα του μήνα έτρωγες μόνο μακαρόνια και ρύζι γιατί σε εκείνα τα παπούτσια δεν μπορούσες να αντισταθείς καλά έκανες. Αλλά από τη στιγμή που στη ζωή σου μπαίνει ένας άνθρωπος για τον οποίο είστε εσύ και το ταίρι σου υπεύθυνοι πρέπει να σταματήσεις τις σπατάλες που έκανες μέχρι τώρα. Αν είσαι σίγουρη ότι δεν λείπει τίποτα στο παιδί που μεγάλωσε την οικογένεια σου τότε μπορείς να συνδυάσεις εκείνα τα παπούτσια με μια τσάντα!

Αφιέρωσε χρόνο στη σχέση σου

Ο ένας λόγος είναι πως από τη στιγμή που θα έρθουν στη ζωή τα παιδιά η σας η σχέση σας θα μπει σε δεύτερη (μπορεί και πέμπτη μοίρα) μέχρι να πατήσετε σαν νέοι γονείς στα πόδια σας και να βρείτε τους ρυθμούς σας. Γι’ αυτό αν πάρετε την απόφαση να γίνεται γονείς αφιερώστε χρόνο ο ένας στον άλλον μέχρι τη μεγάλη ημέρα. Και σε αυτό το χρονικό διάστημα θα δείτε και αν τελικά το θέλετε και οι δυο τόσο πολλοί. Πολλά ζευγάρια έχουν χωρίσει μετά από την απόφαση να κάνουν παιδιά γιατί ο ένας δεν το ήθελε τόσο και οι προσπάθειες τους ήταν ελάχιστες.

Δεν μπορείς να τα ελέγχεις όλα! Χώνεψε το!!!!

Πολύ απλά σκέψου όλα όσα έκανες εσύ σαν παιδί στους γονείς σου και τους έβγαζες από τα κουτάκια που είχαν βάλει. Αυτά ακριβώς θα τραβήξεις κι εσύ (ή θα πληρώσεις), αφού όλα τα απρόοπτα είναι εκεί έξω και σε περιμένουν από την ημέρα που θα γίνεις μαμά. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου από τώρα και να μην περιμένεις το πρώτο περιστατικό να συμβεί. Τότε θα είναι πολύ αργά για εσένα και σίγουρα δεν θα κάνεις τη σωστή γρήγορη κίνηση!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!