tromaktiko: Ενώ της έκαναν εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας είδαν κάτι παράξενο στην ωοθήκη της...Μόλις κατάλαβαν τι ήταν, πάγωσαν!

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ενώ της έκαναν εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας είδαν κάτι παράξενο στην ωοθήκη της...Μόλις κατάλαβαν τι ήταν, πάγωσαν!



Οι γιατροί και ειδικά οι χειρούργοι είναι συνηθισμένοι στα παράξενα πράγματα, αφού βλέπουν το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος αρκετά συχνά...
Ωστόσο, αυτή η ομάδα γιατρών στην Ιαπωνία σοκαρίστηκε όταν ανακάλυψε έναν μικροσκοπικό εγκέφαλο να μεγαλώνει μέσα σε έναν όγκο στην ωοθήκη μιας 16χρονης.

Σύμφωνα με αναφορές, ο όγκος ανακαλύφθηκε τυχαία, ενώ οι γιατροί απομάκρυναν τη σκωληκοειδής απόφυση του κοριτσιού. Τα συμπτώματα πριν την εγχείρηση δεν είχαν δείξει την ύπαρξη όγκου. Αλλά αυτό που τράβηξε την προσοχή τους ήταν όταν ένας “υψηλά οργανωμένος νευρικός ιστός”, 3 εκατοστά σε πλάτος, που βρέθηκε μέσα στον όγκο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς έμοιαζε πολύ με παρεγκεφαλίδα, το τμήμα του εγκεφάλου το οποίο συντονίζει τον έλεγχο των κινήσεων και την ισορροπία του σώματος.

Μελέτες δείχνουν ότι κάποιοι όγκοι των ωοθηκών περιείχαν ιστούς γνωστούς ως “τερατώματα”. Είναι αρκετά συχνοί και συνήθως είναι φτιαγμένοι από τρίχες, μυς ή λίπος. Αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί και να μοιάζουν με κανονικά μέλη του σώματος.

Οι γιατροί είπαν ότι τα τερατώματα τα οποία έχουν χαρακτηριστικά εγκεφάλου είναι πολύ σπάνια, αλλά πολύ καλά οργανωμένα. Η ανακάλυψη αυτή στο σώμα της 16χρονης είναι πραγματικά μοναδική. Εξήγησαν ότι πρόκειται για τρία στρώματα εγκεφαλικού φλοιού που ήταν πολύ καλά οργανωμένος.

Υπάρχουν πολύ λίγα τέτοια καταγεγραμμένα περιστατικά. Στο μεταξύ, το κορίτσι πλέον αναρρώνει μετά την επιτυχημένη επέμβαση.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!