tromaktiko: Δέκα κομπλιμέντα στα οποία καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Δέκα κομπλιμέντα στα οποία καμιά γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί



Τα κομπλιμέντα σε μια γυναίκα είναι η γραμμη αφετηρίας του φλερτ. Η αρχή μιας επικοινωνίας μαζί της, μ' έναν τρόπο που θα την κάνει να νιώθει όμορφα και οκεία απέναντί σου, ώστε η...
μεταξύ σας «χημεία» να γίνεται -όσο περνάει η ώρα- όλο και πιο εντόνη. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που τα όμορφά σου λόγια μπορούν να αποδειχθούν δίκοπο μαχαίρι. Η φιλοφρόνηση θέλει τέχνη και η τέχνη αυτή δεν είναι γνωστή σε όλους. Έτσι, παρά τις καλές προθέσεις που μπορεί να έχει κάποιος, το αποτέλεσμα καμιά φορά μπορεί να είναι το εντελώς αντίθετο απ' αυτό που προσδοκά. Φτάνει να πεις κάτι πολύ κοινότυπο ή ανούσιο και η οποιαδήποτε σύνδεση με το κορίτσι απέναντί σου όχι μόνο χάνεται με το που θα τελειώσεις τη φράση σου, αλλά στη συνέχεια γίνεται διπλά δύσκολο να αποκατασταθεί. Δεν συζητάμε φυσικά την περίπτωση που το κοπλιμέντο σου εκληφθεί από τη μεριά της ως παρεξηγήσιμο.

Για να μην βρεθείς λοιπόν σε καμιά απ' αυτές τις θέσεις αλλά και να είσαι πάντα εύστοχος και πρωτότυπος με όποια γυναίκα κι αν αποπειραθείς να προσεγγίσεις, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω κομπλιμέντα, διάλεξε αυτό που πιστεύεις ότι ταιριάζει σε κάθε περίσταση και πειραματίσου στην πρώτη ευκαιρία. Βάζουμε στοίχημα ότι δεν θα απογοητευτείς.

Έχεις απίστευτο χιούμορ
Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα για μια γυναίκα είναι ο μύθος ότι οι γυναίκες δεν είναι αστείες, κάτι που έχουν καταρρίψει με μεγάλη επιτυχία αρκετές ηθοποιοί και κωμικοί στο ευρύ κοινό. Έτσι, όσο ευχάριστα νιώθεις εσύ όταν σε εκτιμούν για το χιούμορ σου το ίδιο ισχύει και για τους εκπροσώπους του γυναικείου φύλου.

Δείξε της, λοιπόν, ότι εκτιμάς το χιούμορ της και εκείνη θα σε ανταμείψει. Επιπλέον, είναι ένας τρόπος να της δείξεις ότι δεν είσαι από τους άντρες που θεωρούν τις γυναίκες ανίκανες να κάνουν κάποιον να γελάσει μέχρι δακρύων. Μπορείς είτε απλά να γελάσεις στα αστεία της είτε να της σχολιάσεις με το ανάλογο emoji σε κάποιο μήνυμα ή να της πεις πως σε κάνει να γελάς και τη βρίσκεις ξεκαρδιστική.

Πάντα εκτιμώ τη γνώμη σου
Όλοι νιώθουν όμορφα όταν ξέρουν ότι μεταφέρουν αξιόλογες πληροφορίες στην παρέα, οπότε προσπάθησε και εσύ με τη σειρά σου να κάνεις ένα κομπλιμέντο στην καλή σου, ανεξάρτητα αν είναι πολύ διαβασμένη ή όχι. Αν θες να φανεί πιο αυθεντικό το κομπλιμέντο σου φρόντισε να της πεις κάτι συγκεκριμένο, για το τι σου έμαθε. Το «έχεις τόσο καλό γούστο στα βιβλία/ταινίες/μουσική» ή το πιο συγκαλυμμένο «θα μπορούσες να μου προτείνεις μια καλή σειρά; Εμπιστεύομαι απόλυτα το γούστο σου» είναι ένας ασφαλής τρόπος για να της δείξεις πόσο απολαμβάνεις την παρέα μαζί της.

Έχεις όμορφα μάτια/χείλη/δόντια/μαλλιά
Το να λες σε μια γυναίκα πόσο όμορφη τη βρίσκεις είναι πάντα καλοδεχούμενο. Μπορεί όμως και να ακουστεί κάπως κούφιο και ανειλικρινές, γι' αυτό πήγαινε το ένα βήμα παραπέρα, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της, που σου αρέσουν. Αν είναι τα πλούσια χείλη της ή το λαμπερό της χαμόγελο μίλα ειδικά γι' αυτό. Γενικά έχε κατά νου ότι όσο πιο συγκεκριμένος είσαι τόσο το καλύτερο, καθώς δείχνεις ότι της δίνεις προσοχή.

Θυμήσου, ωστόσο, τουλάχιστον στις αρχές, να μην κάνεις κομπλιμέντα για περίεργα σημεία του σώματος όπως τα αυτιά ή τα πόδια, γιατί θα ακουστεί σαν να ψάχνεις κάτι πάνω της που να σου αρέσει. Από την άλλη πλευρά το να της κάνεις ένα ωραίο σχόλιο για το δέρμα της, τα μαλλιά ή τα νύχια της είναι μια σίγουρα καλή κίνηση, αφού πολλές γυναίκες δίνουν μεγάλη σημασία στα συγκεκριμένα σημεία, προσπαθώντας να δείχνουν όμορφα και περιποιημένα.

Σε εμπιστεύομαι απόλυτα
Αυτό το κομπλιμέντο ταιριάζει σε όσους είναι αφοσιωμένοι σε μια σχέση. Η ζήλια μπορεί πραγματικά να διαλύσει σχέσεις, γι' αυτό αν δεν έχεις αποδείξεις περί του αντιθέτου είναι ωραίο να της δείξεις πόσο την εμπιστεύεσαι αλλά και να την ευχαριστήσεις για την αφοσίωση της σε σένα. Μην θεωρείς λοιπόν τίποτα δεδομένο και μην νομίζεις ότι οι γυναίκες δεν προσπαθούν εξίσου να παραμείνουν πιστές.

Δεν είσαι σαν όλους τους άλλους
Εδώ θα πρέπει να διαχωρίσουμε πως αυτό το κομπλιμέντο δεν ισοδυναμεί με το «δεν είσαι όπως τα άλλα κορίτσια», το οποίο κρύβει μια δόση σεξισμού και δεν θα ακουστεί καλά στα αυτιά καμιάς γυναίκας με αυτοσεβασμό. Το να της πεις, λοιπόν, πως δεν είναι σαν τις άλλες έχει αρνητική χροιά, αφού περιέχει το συμπέρασμα πως τα κορίτσια είναι κάπως ανούσια, αγαπούν το ροζ και άλλα τέτοια «χαζοχαρούμενα».

Αντιθέτως, το να της πεις πως δεν είναι σαν όλους τους άλλους είναι ιδιαίτερο για κάθε άτομο, ανεξαρτήτως φύλου. Δείχνει πως εκτιμάς την προσωπικότητα της και πως τη βρίσκεις ξεχωριστή. Βέβαια, όλοι θα θέλαμε να μας εκτιμούν όχι μόνο για τη βιτρίνα και τον καλό μας εαυτό αλλά και για εκείνες τις παραξενιές που ενδεχομένως έχουμε, γιατί κάτι τέτοιο δείχνει πως μας εκτιμούν για αυτό που πραγματικά είμαστε.

Είσαι εξαιρετική σε αυτό που κάνεις
Οτιδήποτε και αν κάνει η κοπέλα σου ή το κορίτσι που μόλις άρχισες να βγαίνεις, στον τομέα της δουλειάς ή στα χόμπι, σίγουρα θα της αρέσει να ακούσει πως παρατήρησες τις δεξιότητες της. Δεν έχει νόημα, ωστόσο, να της κάνεις ένα κομπλιμέντο για μια δουλειά που βρίσκει ψυχοφθόρα αλλά για μια χειροτεχνία που μπορεί να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της. Οι περισσότεροι από εμάς κατά βάθος καιγόμαστε να προσέξει κάποιος τα ταλέντα και τις ικανότητές μας, οπότε ένα κομπλιμέντο σαν αυτό θα την κάνει να νιώσει όμορφα.

Είσαι καλή φίλη
Συνήθως μας κάνουν κομπλιμέντα για πράγματα με μικρότερη σημασία στη ζωή, όπως το ντύσιμο, η εμφάνιση ή το πόσο ωραία πράγματα αγοράζουμε. Υπάρχει, όμως, κάτι που όταν σου το λένε σου φέρνει μεγάλη ικανοποίηση, και αυτό γιατί αφορά ακριβώς το τι άνθρωπος είσαι. Το να της πεις, λοιπόν, πόσο καλή φίλη τη θεωρείς τόσο για σένα όσο και για την παρέα της, είναι κάτι που σίγουρα θα την αγγίξει.

Είσαι σέξι
Αυτό το κομπλιμέντο κράτα το λίγο στην άκρη για μερικά ραντεβού, ώστε να μην φανεί ότι επικεντρώνεσαι αποκλειστικά στο σεξ. Αν έχεις ήδη όμως βγει αρκετές φορές μαζί της ή βρίσκεστε σε σχέση, το να της λες πόσο σέξι τη βρίσκεις συνιστάται ανεπιφύλακτα. Ειδικά όταν νιώθει στα καλύτερα της, το να της πεις «δείχνεις τόσο σέξι» πραγματικά μπορεί να απογειώσει τη διάθεσή της.

Είσαι τέλεια σήμερα
Το να κάνεις μια φιλοφρόνηση σε μια γυναίκα για την εμφάνισή της, μπορεί να αποδειχτεί πραγματικός μπελάς μερικές φορές. Και αυτό γιατί ίσως πάρει κάτι στραβά. Αν της πεις πόσο όμορφη δείχνει χωρίς μακιγιάζ μπορεί να θεωρήσει ότι σε άλλες περιπτώσεις τη βρίσκεις υπερβολικά βαμμένη. Αντίστοιχα το να χρησιμοποιείς συγκεκριμένα επίθετα για το σώμα της μπορεί καμιά φορά να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Απόφυγε λοιπόν καλύτερα να της πεις ότι είναι πολύ αδύνατη ή πως έχει φουλ καμπύλες, γιατί μπορεί και να το παρεξηγήσει. Το τελευταίο που θέλεις άλλωστε είναι να την κάνεις να νιώσει χειρότερα για την εμφάνισή της ή να την κάνεις να πιστέψει ότι δίνεις περισσότερη σημασία σε αυτό. Ένα κομπλιμέντο που σίγουρα θα της φτιάξει τη διάθεση είναι να της πεις «δείχνεις πολύ ωραία σήμερα» ή «είσαι πάντα τόσο ωραία».

Θέλω να περνάω μαζί σου όλο και περισσότερο χρόνο
Το να λες σε κάποιον πόσο απολαμβάνεις την παρέα του είναι το πιο απλό και ειλικρινές κομπλιμέντο που μπορείς να κάνεις. Είναι ταπεινό και καθόλου δραματικό. Μερικές φορές στις μακροχρόνιες σχέσεις χάνεται η σπίθα που υπήρχε στις αρχές και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να δείξεις στον σύντροφό σου πόσο σημαντικός είναι για σένα. Γενικά τα κομπλιμέντα είναι ένας απλός τρόπος να ενισχύσεις τη σχέση σου και να βελτιώσεις την αυτοεκτίμηση του συντρόφου σου. Το κλειδί σε αυτά είναι να είσαι αυθεντικός, συγκεκριμένος και να μην εστιάζεις μόνο στην εμφάνιση για να κερδίσεις το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!