tromaktiko: Ανοιχτοί οι δρόμοι σε ολόκληρη τη Μαγνησία παρά την αδιάκοπη και σφοδρή χιονόπτωση

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ανοιχτοί οι δρόμοι σε ολόκληρη τη Μαγνησία παρά την αδιάκοπη και σφοδρή χιονόπτωση



S.O.S. από τον Δήμαρχο Σκοπέλου - Ο υπουργός Τόσκας στέλνει πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλόννησο 
- Επικοινωνία και του υπουργού Καμμένου με τον δήμαρχο Αλοννήσου 
- Ενισχύσεις και από την ΔΕΗ στο νησί 
- Σφοδρή και συνεχιζόμενη η χιονόπτωση και στο Βόλο, με όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες ανοιχτές - Κλειστά και αύριο τα σχολεία 
- Συνεχίζει τις μειώσεις πίεσης ανά ζώνη, η ΔΕΥΑΜΒ, λόγω υπερκατανάλωσης. Διακοπή από τα ερχόμενα μεσάνυχτα έως τις 6.00 το πρωί 
- Νέα επιδείνωση...

Σε πλήρη εξέλιξη το νέο κύμα κακοκαιρίας που "χτυπάει" απ' άκρη σ' άκρη τη χώρα, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται και νέα επιδείνωση από το βράδυ και από τα δυτικά και η Μαγνησία βρίσκεται στο επίκεντρο της επέλασης της «Αριάδνης», όπως έχει ονομαστεί ο χιονιάς, με τις θερμοκρασίες να χαρακτηρίζονται πολικές και τη χιονόπτωση να συνεχίζει αδιάκοπα σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα.

Παρόλα αυτά και σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη στο "Radio Marconi 96,1 F.M." και στο Γιώργο Κουμιώτη, "οι δρόμοι, σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα, είναι ανοιχτοί, με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να θεωρείται απαραίτητη". Όπως τονίσε η αντιπεριφερειάρχης, στην ηπειρωτική Μαγνησία, όπου η χιονόπτωση δεν έχει σταματήσει στιγμή, επιχειρούν τουλάχιστον 30 οχήματα, υπάρχει επάρκεια αλατιού, αλλά από το βράδυ αναμένεται νέα επιδείνωση και από τα δυτικά".

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η αντιπεριφερειάρχης από τον δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη και επιβεβαίωσε ο ίδιος στο "Radio Marconi 96,1 F.M.", μετά από επικοινωνία του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκο Τόσκα, στο νησί αναμένεται να καταφθάσουν ενισχύσεις πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση σπασμένων πεύκων, που έχουν δημιουργήσει και το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο νησί, στο οποίο, ομοίως με την Σκόπελο, ήρθαν να προστεθούν από το νέο κύμα κακοκαιρίας τουλάχιστον άλλα 30 εκ. χιονιού. Με τον δήμαρχο Αλοννήσου, χθες βράδυ επικοινώνησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος καθυσήχασε τον δήμαρχο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι εφόσον το ζητήσει θα σταλούν ενισχύσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο στο νησί αναμένονται ενισχύσεις και από την ΔΕΗ.



Στο "Radio Marconi 96,1 F.M." μίλησε και ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος. "Έχουμε φρέσκο χιόνι, ωστόσο ο περιφερειακός παραμένει ανοιχτός, από το χωριό της Σκιάθου έως και τις Κουκουναριές, ενώ βάσει των νέων δεδομένων αναμένεται επανασχεδιασμός των επιχειρήσεων", δήλωσε ο έμπειρος δήμαρχος, ο οποίος χθες κατόρθωσε ακόμα και την χρήση του αεροδρομίου, αναλαμβάνοντας τον καθαρισμό του αεροδιαδρόμου, στον οποίο προσγειώθηκαν δύο αεροπλάνα προερχόμενα από την Αθήνα.



Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε σε σύσκεψη τα μέλη του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και αποφασίστηκε η συνδρομή και ιδιωτών ιδιοκτητών μηχανημάτων έργων για τον εκχιονισμό του δημοτικού οδικού δικτύου, ώστε να αντιμετωπιστεί και να αποκατασταθεί η βατότητά του.

Ακόμα ο Δήμαρχος Σκιάθου αποφάσισε τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων να παραμείνουν κλειστά μέχρι και την Παρασκευή 13/01 εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης και του παγετού.

Ο Δήμος Σκιάθου θα μείνει ανοιχτός καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας και οι δημότες μπορούν να τηλεφωνήσουν στο 2427350100.



Σε ότι αφορά την πρωτεύουσα της Μαγνησίας, στο Βόλο, όπου η χιονόπτωση ήταν συνεχιζόμενη από το απόγευμα της Δευτέρας και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Βόλου: Συνεχίζεται και αυτή την ώρα, όπως καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, η προσπάθεια του μηχανισμού του Δήμου Βόλου, προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης, μετά την ακατάπαυστη πολύωρη δυνατή χιονόπτωση και τις συνεχιζόμενες πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν.



Σαράντα και πλέον μηχανήματα με το αντίστοιχο προσωπικό επιχειρούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών στο δύσκολο έργο του αποχιονισμού και τους προτρέπουμε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, κυρίως με τα δικά τους οχήματα. Χάρις στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ εκτελούνται κανονικά στις περισσότερες γραμμές, ενώ και τα ταξί και τα ΙΧ κυκλοφορούν σε όλη την πόλη χωρίς αλυσίδες, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή πανικού.



Στη διάρκεια της ημέρας οι εργασίες θα συνεχιστούν με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση και ελπίζουμε ότι σε λίγες ώρες η πόλη θα έχει επανέλθει σε ομαλούς ρυθμούς", καταλήγει η ανακοίνωση.

Με απόφαση του Δήμου Βόλου και αφού συνεκτιμήθηκε η κατάσταση με τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία και τις δυσμενείς προγνώσεις για το επόμενο διάστημα, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Βόλου θα παραμείνουν και αύριο, Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, κλειστά.

Επίσης αύριο, θα είναι κλειστοί και οι παιδικοί σταθμοί, που λειτουργούν με ευθύνη του Δήμου Βόλου

Σε ότι αφορά το ζήτημα διακοπών ή μείωσης πίεσης του νερού, όπως ξεκαθάρισε στο "Radio Marconi 96,1 F.M." ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απόστολος Γαλάτης: "Eίναι οξύμωρο να λέει κανείς ότι μέσα στο χειμώνα υπάρχει υπερκατανάλωση του νερού και όμως, οι συμπολίτες μας, υπό τον φόβο να παγώσουν οι σωληνώσεις, άφησαν τις βρύσες ανοιχτές, με αποτέλεσμα υπερκατανάλωσης. Δεν χρειάζεται να αφήνουμε τις βρύσες να τρέχουν με πίεση, αρκεί μία πολύ μικρή ροή για να μην παγώσουν οι σωληνώσεις. Ας μην ανησυχούν οι συμπολίτες, εντός της ημέρας θα αποκατασταθεί πλήρως το δίκτυο, ωστόσο από το απόγευμα θα πραγματοποιούνται ανά ζώνες μειώσεις στην πίεση του νερού και θα υπάρξει εκ νέου διακοπή από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 6.00 το πρωί, οπότε οι συμπολίτες παρακαλούνται να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, εξασφαλίζοντας νερό για τις ανάγκες τους".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!