tromaktiko: Πώς να επανέλθετε μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Πώς να επανέλθετε μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές



Πονοκέφαλος, πόνος στο στομάχι, κόπωση και περίεργα συναισθήματα κυριαρχούν στη ζωή σας μετά το πέρας των εορταστικών ημερών... Οι εκδηλώσεις για τον ερχομό του νέου έτους ολοκληρώθηκαν και αυτές, και δεν μένει παρά να επαναφέρετε τον οργανισμό σας σε υγιή επίπεδα μέσα από ένα πρόγραμμα ισορροπημένης διατροφής και την ενσωμάτωση φυσικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά σας. Με ποιον τρόπο ακριβώς λοιπόν θα επανέλθετε γρήγορα; Υιοθετήστε την ακόλουθη στρατηγική που σας προτείνουμε όπως προκύπτει από τα ακόλουθα τέσσερα βήματα.

Βήμα πρώτο: Αντιμετωπίζοντας το hangover

Όταν αναφερόμαστε στο hangover δεν εννοούμε παρά εκείνο το σύνολο δυσάρεστων συμπτωμάτων όπως είναι ο πονοκέφαλος, η έντονη δίψα, η ναυτία, ο εμετός, η υπερευαισθησία στο φως και το θόρυβο, οι διαταραχές ύπνου και διάθεσης, την επoμένη μιας ημέρας με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ. Την επομένη καλό είναι να κοιμηθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο και να καταναλώσετε άφθονο νερό μαζί με χυμούς φρούτων. Κρίνεται σκόπιμο να αποφύγετε τον καφέ, διότι είναι διουρητικός και εντείνει την αφυδάτωση. Κατόπιν, αναπνεύστε καθαρό αέρα και ανοίξτε τα παράθυρα του σπιτιού σας για να ανανεώσετε το χώρο σας με καθαρό αέρα.

Βήμα δεύτερο: Επαναφέροντας τον οργανισμό σε ικανοποιητικά επίπεδα

Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ σε εξόδους σας, ακόμη και στο γραφείο. Κι αυτό γιατί το αλκοόλ αυξάνει την παραγωγή ούρων και έχει διουρητική δράση. Εκτός από την απώλεια νερού, έχουμε και απώλεια χρήσιμων ηλεκτρολυτών, όπως είναι το κάλιο και το μαγνήσιο. Σταθείτε δυνατοί σε αυτόν τον πειρασμό λοιπόν. Ποιος θέλει να νιώθει κόπωση; Αντί γι’ αυτό, επιλέξτε να πιείτε άφθονο νερό και αφεψήματα. Επιπλέον, ξεκινήστε τη λήψη βιταμινών, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνες Β, οι οποίες επαναφέρουν τον οργανισμό σας σε ικανοποιητικά επίπεδα και συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου με την ευεργετική τους δράση.

Βήμα τρίτο: Αντιμετωπίζοντας το αίσθημα φουσκώματος και πρηξίματος στην κοιλιά

Η υπερκατανάλωση τροφής αφήνει τα ίχνη της με ορατό και αόρατο τρόπο και ιδιαίτερα η κατανάλωση φαγητών υψηλής περιεκτικότητας λίπους. Έτσι, δεν μένει παρά να ακολουθηθεί μία υγιεινή διατροφή: Εντάξτε στο διατροφικό σας μενού πολλά λαχανικά. Ξεχάστε τα λαχταριστά πιάτα που γευτήκατε για αρκετές ημέρες στο οικογενειακό σας τραπέζι και αδράξτε την ευκαιρία να ακολουθήσετε μία θεραπεία από σούπες. Ξεχάστε προφανώς τα μελομακάρονα και τα κρουασάν που τρώγατε με λαιμαργία για πρωινό δίχως τύψεις. Αντικαταστήστε τις λιχουδιές αυτές πάραυτα και επειγόντως με υγιεινές σπιτικές τροφές, όπως είναι το τοστ με γαλοπούλα και κασέρι, το αυγό, τα δημητριακά και η σπιτική μαρμελάδα.

Βήμα τέταρτο: Φροντίζοντας το σώμα

Ξεκουραστείτε σωματικά πηγαίνοντας για ύπνο από νωρίς και να θυμάστε πως ο ύπνος είναι απαραίτητος σε κάθε ηλικία και ωφέλιμος για την υγεία σας. Παράλληλα, δραστηριοποιηθείτε οργανώνοντας περιπάτους στη φύση. Ο περίπατος θα επιφέρει μία αίσθηση πληρότητας και ευεξίας.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!