tromaktiko: Αγριος "ΠΟΛΕΜΟΣ" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Αγριος "ΠΟΛΕΜΟΣ" στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ



Διαστάσεις «χιονοστιβάδας» λαμβάνει τις τελευταίες ώρες η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον... Κώστα Χρυσόγονο, γεγονός που αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τα προβλήματα εσωστρέφειας που υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα - Το Μαξίμου επιθυμεί και επιχειρεί να ρίξει τους τόνους αποφεύγωντας να απαντήσει επίσημα στον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη που έδωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (05/01/2017) ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας «κάρφωσε» τον πρωθυπουργό, χρεώνοντάς του ότι αποφεύγει να συναντηθεί μαζί του και ότι προτιμά να ενημερώνεται μόνο από τους πολύ στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δυο χρόνια έχω να δω τον πρωθυπουργό, από τον Μάρτιο του 2015 που συναντηθήκαμε με την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ... Ούτε κατ' ίδιαν τον έχω δει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόγονος.

«Προφανώς (σ.σ. ο πρωθυπουργός) ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα, την κ. Νοτοπούλου και το άλλο επιτελείο του Μαξίμου», πρόσθεσε ο ίδιος θέλοντας να αναδείξει ποιοι το μικρό πολιτικό εκτόπισμα των συνομιλητών και των συμβούλων του Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε εάν αυτή η συμπεριφορά σχετίζεται με τα όσα κατά καιρούς λέει, επικρίνοντας την πολιτική της κυβέρνησης, απάντησε: «Αυτό που πιστεύω το λέω, δεν κρύβομαι... Από 'και και πέρα, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Η δήλωση αυτή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο απάντησε σε αιχμηρό τόνο στον κ. Χρυσόγονο, μέσω «διαρροών».

«Ο πρωθυπουργός καταλαβαίνει την αγωνία του κ. Χρυσόγονου, αλλά δεν επιλέγει συνομιλητές από τα πάνελ των τηλεοπτικών σταθμών», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση από πλευράς Μαξίμου, ενώ αναρρωτιούνται γιατί ο κ. Χρυσόγονος δεν εκφράζει αυτές τις διαφωνίες του στα όργανα του κόμματος, αλλά επιλέγει τις δημόσιες τοποθετήσεις.

Όπως εξηγούν από το Μέγαρο Μαξίμου αν ο κ. Χρυσόγονος ήθελε να δει τον πρωθυπουργό θα μπορούσε να τον δει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ευρωβουλευτής δεν έχει ζητήσει κάποια συνάντηση.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε ρόλο... πυροσβέστη

Άστοχη και άκομψη χαρακτηρίζει τη δήλωσε του ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ανάρτησή του, στο twitter, σχολίασε: «Είπα στον συνάδελφο Χρυσόγονο ότι η δήλωσή του για τον πρωθυπουργό και την ενημέρωση του για τα ευρωπαϊκά θέματα, είναι άστοχη και άκομψη».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!