tromaktiko: Το Κυπριακό θα συζητήσουν ο 'Ελληνας ΥΠΕΞ με τον ΓΓ του ΟΗΕ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Το Κυπριακό θα συζητήσουν ο 'Ελληνας ΥΠΕΞ με τον ΓΓ του ΟΗΕ



Το Κυπριακό αναμένεται να είναι το κύριο θέμα κατά τη συζήτηση που θα έχει ο 'Ελληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με το νέο...
ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού.

Η συνάντηση Κοτζιά - Γκουτιέρες έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα ώρα Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, αν και το Κυπριακό θα κυριαρχήσει στη συζήτηση των δύο ανδρών, θεωρείται βέβαια η συμπερίληψη στην ατζέντα και της διαφοράς Ελλάδας – Σκοπίων και της προσφυγικής κρίσης.

Αργά την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί ανεπισήμως στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η έκθεση του Γενικού Γραμματέα για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η έκθεση θα καλύπτει αποκλειστικά τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής δύναμης και δεν θα υπάρχουν μεγάλες αναφορές για τις καλές υπηρεσίες, θέμα για το οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας θα ενημερωθεί προφορικά από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ 'Εσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει υπό την προεδρία της Σουηδίας για τον καταρτισμό της ατζέντας του Ιανουαρίου. Βάσει του προκαταρκτικού προγραμματισμού, η συνεδρίαση για την υιοθέτηση του ψηφίσματος ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει οριστεί για τις 26 Ιανουαρίου και η ενημέρωση από τον κ. Έιντε στις 23.

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του νέου Γενικού Γραμματέεα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού και ξεκινά με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων ειρηνευτών. Θα ακολουθήσει ομιλία του σε συγκέντρωση του προσωπικού της Γραμματείας, ενώ θα δεχθεί σε χωριστές συνεργασίες τους προέδρους της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Συμβουλίου Κηδεμόνων (Trusteeship Council).

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!