tromaktiko: Η αυθεντικότητα κάνει τη διαφορά

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η αυθεντικότητα κάνει τη διαφορά



Σας έχει τύχει ποτέ να νιώσετε εξαντλημένοι ή αγανακτισμένοι από πράγματα που συμβαίνουν γύρω σας και σας επηρεάζουν; Και, συνεπώς, να... ψάχνετε τρόπους για να αλλάξετε τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε ώστε να κυλάνε πιο ομαλά τα πράγματα;

Αυτό, όμως, δεν αποτελεί πάντα την καλύτερη λύση. Αντίθετα, είναι κάτι που έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας και, για αυτό, οδηγεί σε βαρύτερες συνέπειες για εσάς. Οι αυξημένες πιθανότητες αποτυχίας αυτής της τακτικής προκύπτουν από το γεγονός ότι, είναι δύσκολο να αλλάξεις κάποιον, ακόμα και όταν αποσκοπείς στην καλυτέρευσή του. Ο κάθε άνθρωπος δρα σύμφωνα με τις δικές του αξίες, συνήθειες και πιστεύω, που θεωρεί σωστά και θέλει πολύ προσπάθεια για να αλλάξει την κατεύθυνση στην οποία βαδίζει.

Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι, δεν είναι εύκολο να βασιζόμαστε πάνω στους άλλους για να νιώσουμε εμείς καλύτερα. Αλλά, εκεί που καταλήγουμε πάλι, είναι ότι χρειάζεται να στραφούμε σε εμάς. Το πως είναι πιο απλό από ό,τι φαντάζεστε- απλά να είστε ο εαυτός σας!

Όταν είστε ο εαυτός σας, οτιδήποτε και αν συμβεί, γνωρίζετε ότι εσείς δεν υποκριθήκατε ή προσποιηθήκατε κάτι, ούτε και ότι πράξατε επιτηδευμένα αποσκοπώντας κάπου. Όταν είστε ο εαυτός σας, είστε αυθεντικοί. Και όταν είστε αυθεντικοί, ξέρετε ότι όταν θα κάνετε μια ανασκόπηση στο τέλος της μέρας, θα είστε ικανοποιημένοι γιατί πράξατε όπως νιώθατε και όποια και αν είναι τα αποτελέσματα δεν θα σας ενοχλούν, γιατί δεν είχατε εναλλακτική.

Γενικά, κυκλοφορούν πολλοί ψεύτικοι άνθρωποι. Άνθρωποι που προσαρμόζονται στις καταστάσεις για να αυξάνουν το γόητρο και τη φήμη τους, άνθρωποι που υποκρίνονται για να είναι αρεστοί. Όμως, όλοι αυτοί έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα έναντι των άλλων. Δεν έχουν χαρακτήρα- και αυτό, αργά ή γρήγορα, θα τους δημιουργήσει προβλήματα τόσο με τους άλλους, όταν θα αποκαλύπτονται, όσο και εσωτερικά προβλήματα, λόγω κακής ψυχολογίας.

Μην φτάσετε στο σημείο αυτό, μην αλλάξετε όλο σας τον κόσμο μόνο για να ταιριάξετε κάπου ή για να αρέσετε σε κάποιον. Μην γίνεστε σαν όλους τους άλλους, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι με αυτόν τον τρόπο ανεβαίνετε στα μάτια του κόσμου και διαφέρετε. Η αυθεντικότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά, πάντα. Ακόμα και αν έρθουν δύσκολες καταστάσεις, προσπαθήστε με τον δικό σας τρόπο να τις αντιμετωπίζετε. Μπορεί, εξαιτίας της διαφορετικότητάς του, να είναι και ο πιο ταιριαστός!

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!