tromaktiko: Παράταση συμβάσεων: Δυσφορία Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου – «Εφαρμόζουμε τους νόμους»

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Παράταση συμβάσεων: Δυσφορία Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου – «Εφαρμόζουμε τους νόμους»



Την δυσφορία των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει προκαλέσει σύμφωνα με πληροφορίες της ...aftodioikisi.gr η πίεση που δέχονται “από πολλές πλευρές”, όπως αναφέρουν, σχετικά με τις αποφάσεις για την παράταση συμβάσεων με βάση τις ρυθμίσεις Κατρούγκαλου και Βερναρδάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Επίτροποι, που, σημειωτέον, είναι ανώτατοι δικαστικοί υπάλληλοι, τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι «δεν είναι δυνατόν να ρίχνεται το ‘μπαλάκι’ σε αυτους», καθώς το μόνο που κάνουν είναι να εφαρμόζουν το Σύνταγμα, τους νόμους και τη νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Προσθέτουν, δε, ότι δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τόσο το άρθρο 103 του Συντάγματος όσο και την απόφαση 105/2016 του 1ου (Ι) Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΣ: Εφαρμόζουμε το Σύνταγμα και τους νόμους

Προς αυτή την κατεύθυνση, με σημερινή του ανακοίνωση o Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφού επικαλείται «δημόσιες τοποθετήσεις και αναφορές για τον διενεργούμενο από τους Επιτρόπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλεγχο επί δαπανών μισθοδοσίας υπαλλήλων ορισμένου χρόνου σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες» καθιστά σαφές ότι: «Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι Επίτροποι και οι δικαστικοί υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου εκτελούν με πλήρη συνείδηση τα καθήκοντά τους και με μοναδικό γνώμονα την εφαρμογή του Συντάγματος, των νόμων και της νομολογίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Συνάντηση με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Να σημειωθεί, πριν μερικές ημέρες η Επίτροπος Αναστασία Χατζηβασιλείου επέστρεψε αθεώρητο στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης το χρηματικό ένταλμα πληρωμής δύο συμβασιούχων καθαριότητας, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν με βάση τη ρύθμιση Βερναρδάκη, επικαλούμενη το άρθρο 103 του Συντάγματος και την απόφαση του 1ου Τμήματος του Ε.Σ.

Παράλληλα, όπως έχει προαναγγείλει προ εβδομάδας κατά τη συνάντηση του με συμβασιούχους στη Θεσσαλονίκης ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, θα υπάρξει σύντομα συνάντησή του με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να λυθεί το θέμα των πληρωμών.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!