tromaktiko: Έσωσαν στο παρά πέντε τέσσερα σκάφη από βέβαιη βύθιση στο Ηράκλειο!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Έσωσαν στο παρά πέντε τέσσερα σκάφη από βέβαιη βύθιση στο Ηράκλειο!



Μάχη με τα καιρικά φαινόμενα έδωσαν την περασμένη εβδομάδα λιμενικοί αλλά και απλοί πολίτες στο αλιευτικό καταφύγιο Παντάνασσας...

Η σκληρή προσπάθεια και σε πολλές περιπτώσεις η αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων που παρέμειναν για περισσότερες από 24 ώρες εκτεθειμένοι στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή είχαν ως αποτέλεσμα να μην υποστεί φθορά ούτε ένα σκάφος.

Με μήνυμα του ο Διοικητής Α΄ Λ/Τ Ληνοπεραμμάτων/ΚΛΗ  Ανθ/ρχος Λ.Σ. Μενέλαος Δαφέρμος, ευχαριστεί τους λιμενικούς αλλά κυρίως τους πολίτες για την βοήθειά τους στην προσπάθεια του σώματος να σωθούν οι περιουσίες άλλων συμπολιτών τους.

Αναλυτικά ο κ. Δαφέρμος αναφέρει:

"Με την αλλαγή του έτους θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε όλες και όλους καλή χρονιά με υγεία .

Πάντα έχω σαν αρχή μου , είτε σαν στέλεχος Λιμενικού Σώματος απο οποιαδήποτε θέση ευθύνης , είτε σαν πρώην μέλος συνδικαλιστικού φορέα ,  πάντα με προσοχή ,  να αναδυκνείεται το έργο και η προσπάθεια των συναδέλφων μας ή άλλων συμπολιτών μας και φορέων γενικότερα που έχουν άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες και την ευρύτερη έννοια του όρου συνεργασίας με το Λιμενικο Σώμα και τα στελέχη του.

Την προηγούμενη βδομάδα , λοιπόν , στην περιοχή μας βιώσαμε πάρα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα . Και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μας έπνεαν άνεμοι εντάσεως 9 BF, με ανάλογη φυσικά δύναμη θάλασσας . Και όμως παρά τις Δυσμενείς Καιρικές Συνθήκες , το Αλιευτικό Καταφύγιο Παντάνασσας άντεξε και ανταπεξήλθε των δυσκολιών , για ακόμα μια φορά , παρά τις μικρές του δυνατότητες . Χωρίς να υποστεί την παραμικρή φθορά ούτε ένα σκάφος, ειτε ερασιτεχνικό , ειτε κυρίως επαγγελματικό.

Αυτό βέβαια συνέβη χάρη της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν κάποιοι άνθρωποι , σε συνεργασια με το προσωπικό του Α΄ Λ/Τ Ληνοπεραμμάτων . Ο Συνάδελφος μας Αρχ/στης Λ.Σ. Κοτσυφός Ιωάννης  , μαζί με τους Σταματάκη Ιωάννη ( Μυρογιάννης) , Σφακιανάκη Χαράλαμπο , Ανδρουλιδάκη Μιχαήλ , Παπαδάκη Φραγκιό  , συμπολίτες μας οπου δραστηριοποιούνται στο Αλιευτικο Καταφύγιο πραγματικά υπερβαλλαν εαυτούς παραπάνω από 24ώρες συνεχόμενα, πλήρως εκτεθειμένοι στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ώστε  να μην έχουμε καμια φθορά σε οποιοδήποτε σκάφος ή εργαλείο στο Λιμανι μας .

Στην κυριολεξία, την τελευταία στιγμή, γλύτωσαν περιουσίες συμπολιτων μας και πιο συγκεκριμένα  4 σκάφη , απο τα οποία 3 ερασιτεχνικά και ένα επαγγελματικό απο την συντριβή τους στην προβλήτα με συνέπεια φυσικά την βύθιση τους  , και προφύλαξαν άλλα 5 απο ενδεχομένως πολύ δύσκολες καταστάσεις λόγω του έντονου κυματισμού και θυελλωδών ανεμων .

Για τον συναδέλφο μας , θα πει ο οποιοσδηποτε , αυτη ειναι η δουλεια του , και δεν θα διαφωνίσω . Όμως αξίζουν πολλά συγχαρητηρια στους συμπολίτες μας που χωρις να έχουν καμια ΑΠΟΛΥΤΩΣ υποχρέωση, βοηθούσαν για τη διάσωση περιουσιών άλλων συμπολιτών τους. Αλληλεγγύη στο μεγαλείο της.

Αξίζει να μνημονευτεί όμως και μια ενέργεια που έγινε από τον Κυριο Σφακιανάκη Χαράλαμπο όπου απέδειξε οτι ακόμα στην πολύ δυσκολη εποχή που ζούμε , απο όλες τις πλευρές ,  υπάρχουν  άνθρωποι με αξιές και ιδανικά.

Η προσπάθεια  συχεχίζεται. Και πάλι  χρόνια πολλά - καλή χρονιά με υγεία
Διοικητής Α΄ Λ/Τ Ληνοπεραμμάτων/ΚΛΗ  Ανθ/ρχος Λ.Σ. Δαφέρμος Μενέλαος"
Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!