tromaktiko: Υψώθηκαν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους σε αλβανικά χωριά στη βόρεια Ήπειρο

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Υψώθηκαν σημαίες του Ισλαμικού Κράτους σε αλβανικά χωριά στη βόρεια Ήπειρο



Ιταλικό δημοσίευμα, που βασίζεται σε πηγή των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, κάνει λόγο για...
αυξανόμενο κίνδυνο τζιχαντιστικής τρομοκρατίας από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα η «La Repubblica» σε άρθρο της, που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, με τίτλο: «Τρομοκρατία, σημαίες του ISIS σε αλβανικά χωριά» κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα στην ιταλική επαρχία της Απουλίας από Αλβανούς τζιχαντιστές, τονίζοντας ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στην Αλβανία έχει αυξηθεί σημαντικά.

«Έφηβοι από τα χωριά Leshnica, Zagorcan και Rremen είναι σαν αυτούς που έκαναν την Ευρώπη να τρέμει. Είναι πιο επικίνδυνα από τον Almir Daci που κατάγεται από την Leshnica και έχει ριζοσπαστικοποιήσει εκατοντάδες άτομα. Ο Almir Daci φέρεται νεκρός από τον περασμένο Μάρτιο στη Συρία», γράφει η «La Repubblica».

Να σημειωθεί ότι αυτά τα χωριά βρίσκονται δίπλα στα ελληνικά σύνορα, βρίσκονται στη Βόρεια Ήπειρο και η Ελλάδα οφείλει να ανησυχεί για την ασφάλεια της ελληνικής μειονότητας.

Το δημοσίευμα, σύμφωνα με την αλβανική albeu.com, δημιουργεί την υποψία ότι πολλοί Αλβανοί που διαβιούν την Απουλία αποτελούν παράγοντα κινδύνου για τον ιταλικό πληθυσμό στην περιοχή αυτή.

Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι Αλβανοί που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος προέρχονται από τις νότιο-ανατολικές περιοχές της Αλβανίας.

Προσθέτει, ακόμη, ότι είναι γνωστό ότι Αλβανοί εμπλέκονται σε εγκληματικές ομάδες οι οποίες λειτουργούν κυρίως στην επαρχία του Μπάρι με τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!