tromaktiko: Σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου πλατινέ;

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Σκέφτεσαι να βάψεις τα μαλλιά σου πλατινέ;



Υπήρξε μια από τις πιο «καυτές» τάσεις στα hairstyles για τη χρονιά που μόλις έφυγε. Ένα trend που, μεταξύ πολλών άλλων, τίμησαν ...
«κάποιοι» Orlando Bloom, Lionel Messi, Jared Leto, Pharrell Williams, Justin Bieber και Kanye West. Θέλεις λοιπόν, κυριολεκτικά, να κλέψεις λίγη από τη λάμψη κάποιων από τα πιο διάσημα αρσενικά της εποχής μας; Αν ναι, ιδού πέντε πράγματα που πρέπει να προσέξεις...

Προετοίμασε τα μαλλιά σου σωστά
Με ποιο τρόπο, αναρωτιέσαι; Σύμφωνα με τους ειδικούς (βλέπε: κομμωτές), το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να προστατέψεις τα μαλλιά σου κατά τη διαδικασία της βαφής (η οποία, ως γνωστόν, ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την τρίχα) είναι απλώνοντας σε αυτά από το προηγούμενο βράδυ κάποια λοσιόν που έχει ως βάση της το έλαιο καρύδας. Το συγκεκριμένο συστατικό ουσιαστικά λειτουργεί ως ασπίδα για τις τρίχες, προσφέροντάς παράλληλα θρέψη.

Διάλεξε το κατάλληλο σαμπουάν...
Αν τυχόν δεν το γνωρίζεις, στην αγορά κυκλοφορούν μια σειρά προϊόντων που προορίζονται ειδικά για βαμμένα μαλλιά. Επιλέγοντας ένα τέτοιο σαμπουάν σε συνδυασμό με το ανάλογο conditioner, ουσιαστικά παρατείνεις τη ζωή της βαφής, προσφέροντας παράλληλα ακόμη μεγαλύτερη προστασία και φροντίδα στα (ταλαιπωρημένα από τη διαδικασία της βαφής) μαλλιά σου.


... αλλά και τα σωστά προϊόντα styling
Εκτός από τα προϊόντα με τα οποία θα λούζεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και στην επιλογή εκείνων με τα οποία θα τα φορμάρεις. Αντί λοιπόν για τις κλασσικές πομάδες, τζελ, λακ κοκ (η τακτική χρήση των οποίων αποδεδειγμένα ταλαιπωρεί την τρίχα) επίλεξε κάποιο προϊόν το οποίο, εκτός από φορμάρισμα, προσφέρει επαρκή ενυδάτωση στα μαλλιά αλλά και στο δέρμα που κρύβεται κάτω από αυτά, όπως, φερ' ειπείν, ένα λάδι styling.
Επίσης, αν συνηθίζεις να χρησιμοποιείς πιστολάκι, καλό θα είναι να σταματήσεις να το χρησιμοποιείς για λίγο καιρό, αφού η τακτική χρήση του είναι γνωστό πως ξηραίνει την τρίχα.

Κούρεψε τα μαλλιά σου πιο κοντά
Τα πράγματα είναι απλά: όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο θα ταλαιπωρηθούν κατά τη βαφή. Αν λοιπόν η τρίχα σου είναι λεπτή αλλά, παρόλα αυτά, θέλεις να τιμήσεις την πιο καυτή τάση στα μαλλιά για τη χρονιά που φεύγει, θα προτείναμε προτού προχωρήσεις στην αλλαγή χρώματος, να κουρευτείς. Τόσο απλά.

Το βασικότερο: Αναζήτησε έναν σωστό επαγγελματία
Υπάρχουν τρεις τρόποι για να βάψεις τα μαλλιά σου: μόνος σου, με τη βοήθεια κάποιας φίλης (ή φίλου) και, τέλος, σε κάποιο κομμωτήριο. Οι δύο πρώτοι είναι σαφέστατα πιο οικονομικοί, ο τρίτος, όμως, είναι ο πιο σωστός, αφού ένας επαγγελματίας όχι μόνο θα κάνει καλύτερη δουλειά αλλά θα μπορέσει να σε διαφωτίσει άμεσα για μια σειρά θεμάτων που μπορεί να σε απασχολούν προτού προχωρήσεις στη βαφή, όπως, για παράδειγμα, για το ποια απόχρωση ταιριάζει απόλυτα με τον τόνο που έχει η επιδερμίδα σου, το πόσο θα διαρκέσει η όλη διαδικασία και, κυρίως, για το αν η τρίχα σου, τελικά, «σηκώνει» τη βαφή.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!