tromaktiko: ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ από την ΕΜΥ: Σε ποιες περιοχές θα ΣΑΡΩΣΕΙ ο χιονιάς σε λίγες ώρες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ από την ΕΜΥ: Σε ποιες περιοχές θα ΣΑΡΩΣΕΙ ο χιονιάς σε λίγες ώρες



- Στο έλεος του χιονιά η χώρα 
- Χιόνισε σε όλη την Αθήνα 
- Το «έστρωσε» ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας 
- Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)...
Πρωτοφανές κύμα ψύχους σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη χώρας μας. Οι κάτοικοι της Αθήνας ξύπνησαν το πρωί στα «λευκά». Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σήμερα σχεδόν σε όλη τη χώρα. Παγετός, πολικές θερμοκρασίες, θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια «ντύνουν» το σκηνικό του καιρού.

Πού θα χιονίσει σήμερα

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές αναμένονται σήμερα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο όποιος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από -01 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές και βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία από -06 έως -02 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -08 έως -02 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές βροχές ή χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από -01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και νότια από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία από -05 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και σταδιακά και στις Κυκλάδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 00 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές, ενώ βαθμιαία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ποιες περιοχές θα σαρώσει την Τετάρτη το κύμα κακοκαιρίας

Για αύριο, Τετάρτη (11/01) νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ηπειρωτικά, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια. Τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 πιθανόν 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι ισχυρός.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!