tromaktiko: Έρχονται νέα ειδικά μισθολόγια - Τι θα γίνει με τις μισθολογικές ωριμάνστεις και τα ισοδύναμα

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Έρχονται νέα ειδικά μισθολόγια - Τι θα γίνει με τις μισθολογικές ωριμάνστεις και τα ισοδύναμα



Της Ιωάννας Ηλιάδη
Αυξάνουν οι αναφορές από κυβερνητικά χείλη για την επικείμενη θέσπιση νέουν ειδικού μισθολογίου...
το οποίο αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Λίγα 24ωρα μετά την σχετική αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, που είχε αποκαλύψει ότι " "προγραμματίζεται σύντομα η ψήφιση νέου ειδικού μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας" και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας έβαλε χθες μια ακόμα ψηφίδα στο παζλ.

Ο κ. Βίτσας προσπαθώντας να δώσει απάντηση στο πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών που ψήφισε η κυβέρνηση και ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2017, βάσει του νόμου 4389/2016, υποστήριξε ότι δεδομένου πως οι μισθολογικές προαγωγές γίνονται τον Σεπτέμβριο, πρακτικά το πάγωμα δεν θα εφαρμοστεί, αφού η κυβέρνηση θα φέρει νέα μισθολόγια, τα οποία θα προβλέπουν διαφορετικές μισθολογικές προαγωγές.

Επανέλαβε μάλιστα ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει βρει τα ισοδύναμα που απαιούσε το υπουργείο Οικονομικών για να μην εφαμοστούν οι περικοπές. Ωστόσο φαίνεται ότι αφού από τα άλλα υπουργεία δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια, γι αυτό και ο νόμος για την περικοπή των μισθολογικών ωριμάνσεων τέθηκε σε ισχύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα έχει σύντομα επαφές και με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, με τους οποίοτς θα συζητήσει τρόπους για την άρση του αδιεξόδου. Ο κ. Καμμένος που έχει εγγράφως αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών λίστα με "ισοδύναμα" εκτιμά ότι είναι δυνατόν να βρεθούν ισοδύναμα και για το Λιμενικό. ΌΠως έλεγαν συνεργάτες του, σύντομα θα έχει και σχετικές επαφές για το θέμα.


Ο κ. Βίτσας κατά την συνέντευξή του στο στην εκπομπή της ΕΡΑ «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», υποστήριξε ότι ο τρόπος για να ξεπεραστεί αυτό, είναι να φέρει η κυβέρνηση νέο μισθολόγιο, οπότε και ουσιαστικά θα καταργηθεί ο νόμος του παγώματος αφού θα αναφέρεται στα μισθολόγια που ισχύουν σήμερα και όχι σε αυτά που θα θεσμοθετηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βίτσας είπε: "Θα συμβούλευα την αξιωματική αντιπολίτευση κάποια πράγματα να τα ψάχνει σε βάθος. Το ΥΠΕΘΑ υπέβαλε από τον Σεπτέμβριο τα ισοδύναμα, όμως πηγαίνουμε για την επαναδιαμόρφωση του ειδικού μισθολογίου στο σύνολο του για όλες τις κατηγορίες ειδικών μισθολογίων. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία, αυτό το κομμάτι του νόμου του Μαΐου στην ουσία αφαιρείται. Οι μισθολογικές ωριμάνσεις γίνονται περίπου τον Σεπτέμβριο κάθε χρόνο. Θα δοθούν οι ωριμάνσεις και τα λόγια του κυρίου Γεωργιάδη θα πάνε στο βρόντο".

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!