tromaktiko: Ξανά στα λευκά η Καρδίτσα και τα υπόλοιπα πεδινά του Ν. Καρδίτσας

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ξανά στα λευκά η Καρδίτσα και τα υπόλοιπα πεδινά του Ν. Καρδίτσας



Στα "λευκά" ντύθηκε εκ νέου η πόλη της Καρδίτσας και όλος ο νομός φυσικά μετά την χθεσινοβραδινή ασθενή χιονόπτωση που...
εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και το πρωί.

Ένα μικρό στρώμα χιονιού έχει καλύψει τα πάντα δυσκολεύοντας την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Όσοι απαιτηθεί να βγουν στους δρόμους με τα πόδια ή με μέσο μεταφοράς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους καθώς υπάρχουν φαινόμενα παγετού. Η θερμοκρασία αυτή την ώρα (08:45) στην πόλη της Καρδίτσας είναι στους -6 ενώ στα ορεινά -10 και ίσως και ακόμα πιο χαμηλά.

Αλατιέρες και εκχιονιστικά μηχανήματα της Π.Ε. Καρδίτσας με τους χειριστές τους καταβάλουν μεγάλη προσάθεια για 4η μέρα να κρατήσουν το οδικό δίκτυο του νομού μας σε μια αποδεκτή κατάσταση.

Κανένα σχολείο από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεν θα ανοίξει και σήμερα (Τρίτη 10/1) στο νομό μας (συμπεριλαμβανομένου και του ΙΕΚ). Για την Τετάρτη (11/1) θα υπάρξουν νέες διαβουλεύσεις και το KarditsaLive.Net θα σας τις μεταφέρει αυτές όποτε επισημοποιηθούν από πλευράς των Δήμων που έχουν και την ευθύνη.

Για τα τμήματα ΤΕΙ του νομού μας προς το παρόν και παρά τις όποιες προσπάθειές μας δεν έγινε κατορθωτό ως αυτή τη στιγμή να υπάρξει επίσημη ενημέρωση.



Σε ότι αφορά την κατάσταση στα ημιορεινά του νομού μας υπάρχει ύψος (νέου) χιονιού περί τα 5 εκατοστά και περί τα 10 εκατοστά στο ορεινά μας και ενώ πάντα συνεχίζεται η χιονόπτωση χωρίς ένταση. Στους αυχένες Αγίου Νικολάου και Τυμπάνου (1500μ) είναι σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των δρόμων με ασφαλώς μεγαλύτερο ύψος χιονιού κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο πρώτο του στάδιο τις επόμενες ώρες.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να φαινόμενα να κοπάσουν ωστόσο ένα νέο κύμα μικρό σε χρονική διάρκεια αλλά ιδιαίτερα έντονο από πλευράς φαινομένων θα μας επηρεάσει στο σύνολο του νομού από την Τετάρτη (11/1).

Φώτο: Μ. Ζάχος

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!