tromaktiko: Αμετανόητος ο Κινέζος σκηνοθέτης της παιδικής ταινίας που αντέγραψε το Cars

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Αμετανόητος ο Κινέζος σκηνοθέτης της παιδικής ταινίας που αντέγραψε το Cars



Η κινέζικη παιδική ταινία «The Autobots» είναι αναμφίβολα μια κακή αντιγραφή της αντίστοιχης ταινίας «Cars» των Disney και Pixar Animation...

Αυτό είναι κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο μόνο από τους θεατές της ταινίας, με την Disney να αντιδρά άμεσα μηνύοντας την εταιρεία παραγωγής του κινεζικού αντίγραφου για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Η Disney βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνει, καθώς έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά της Κίνας και πριν μερικούς μήνες άνοιξε την πρώτη Disneyland της χώρας. Παρόλα αυτά, ζήτησε από το δικαστήριο να σταματήσει η διανομή της ταινίας και απαίτησε πρόστιμο 600.000 δολαρίων.

Η απόφαση του δικαστηρίου αξίωσε τελικά πρόστιμο 190.000 δολαρίων στην εταιρεία παραγωγής και διανομής, και διέταξε να σταματήσουν να παραβιάζουν τα ξένα πνευματικά δικαιώματα (χαρακτήρες ταινιών, σχέδιο, λογότυπο, ονόματα κ.ά.). Ακόμα και έτσι όμως, ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Autobots», Jianrong Zhuo, ισχυρίζεται ότι ακόμα δεν δει την ταινία «Cars»της Disney.

Σε αναφορά μάλιστα στους New York Times, ο Zhuo είπε ότι δεν είχε «προβλέψει» ότι το κινεζικό κοινό θα ένοιωθε τόσο οικεία και θα ήταν προσκολλημένο στους χαρακτήρες της Disney.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!