tromaktiko: Daily Mail κατά βρετανικής κυβέρνησης: Τα λεφτά των Βρετανών καταλήγουν στο Πακιστάν

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Daily Mail κατά βρετανικής κυβέρνησης: Τα λεφτά των Βρετανών καταλήγουν στο Πακιστάν



Επίθεση...
κατά της βρετανικής κυβέρνησης εξαπολύει με σημερινό δημοσίευμα της η Daily Mail. Η βρετανική ταμπλόιντ κατηγορεί την βρετανική κυβέρνηση για το 1 δισ. λίρες που ξοδεύει σε βοήθεια προς το εξωτερικό και καταλήγει σε χώρες όπως το Πακιστάν.

Η εφημερίδα παρουσιάζει φωτογραφία από την Πεσαβάρ του Πακιστάν, όπου πολίτες σχηματίζουν ουρά προκειμένου να παραλάβουν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, μετρητά σε φακέλους και σε κάρτες ATM.

«Σχηματίστε ουρά εδώ για το σημείο παραλαβής των βρετανικών 1 δισ. λιρών εξωτερικής βοήθειας: Όταν πίστευες ότι δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα… Τα λεφτά ΣΑΣ ξοδεύονται σε φακέλους και κάρτες ATM γεμισμένες με χρήμα», είναι ο τίτλος του άρθρου της Daily Mail.

Όπως αναφέρεται, οικογένειες Πακιστανών περιμένουν στην ουρά σε σημείο παραλαβής που χρησιμοποιείται για να σηκώνεις χρήματα με κάρτες γεμισμένες με κονδύλια των βρετανών φορολογουμένων. Πάνω από 1 δισ. λίρες του προγράμματος εξωτερικής βοήθειας, συνεχίζει το δημοσίευμα, έχουν δοθεί σε μετρητά τα τελευταία 5 χρόνια.

Παρά τις προειδοποιήσεις για απάτη, οι αξιωματούχοι έχουν υπόγεια τετραπλασιάσει τις δαπάνες σε μετρητά και χρεωστικές κάρτες που οι παραλήπτες μπορούν να ξοδέψουν κατά βούληση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Mail, 300 εκατ. δίνονται μόνο στο πλαίσιο ενός σχεδίου στο Πακιστάν για το οποίο υπάρχουν ισχυρισμοί για διαφθορά. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι άντρες και γυναίκες της φωτογραφία κάνουν ουρά σε ΑΤΜ.

«Περίπου 350.000 οικογένειες εισπράττουν πληρωμές κάθε 3 μήνες για να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους, οι οποίες χρηματοδοτούνται από βρετανούς φορολογουμένους. Παρότι το σχέδιο θεωρείται υψηλού ρίσκου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν να το επεκτείνουν σε 441.000 πακιστανικά νοικοκυριά μέχρι το 2020», υπογραμμίζει η Daily Mail.

«Οι αποκαλύψεις οδήγησαν σε εκκλήσεις από βουλευτές προς την κυβέρνηση να απαλλαγεί από τη δέσμευση δαπάνης του 0,7% του ΑΕΠ για εξωτερική βοήθεια», επισημαίνει το δημοσίευμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!