tromaktiko: ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Eνωση Κεντρώων για την υπόθεση Σώρρα

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Eνωση Κεντρώων για την υπόθεση ΣώρραΕυθύνες στην κυβέρνηση για τη διόγκωση του φαινομένου του Αρτέμη Σώρρα επιρρίπτει η Δημοκρατική Συμπαράσταση και καλεί την...
δικαιοσύνη να παρέμβει, όπως επίσης και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος διακρίνει και ομοιότητες μεταξύ των «κοινών απατεώνων» του Σώρρα και των «πολιτικών απατεώνων» της «δημαγωγίας και του λαϊκισμού».

Στην ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Συμπαράταξη εγκαλεί την κυβέρνηση για «απάθεια και ανοχή» απέναντι στο φαινόμενο κάτι που θα συνιστά «συνενοχή», αν δεν αναλάβει η κυβέρνηση άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών.

«Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση. Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται  ο εμπαιγμός του επίσημου κράτους και της ίδιας της δικαιοσύνης;Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών;» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Από πλευράς του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν έκανε ό,τι θα έπρεπε για να σταματήσει την «απατεωνιά» του Σώρρα: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ασχολούνται με τους νεοαπατεώνες - κάποιοι ίσως να νιώθουν και μια μακρινή συγγένεια» σημειώνει.

«Έταζαν ότι θα διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος του δημόσιου χρέους και ο Σώρρας υπόσχεται ότι θα εξαγοράσει ο ίδιος το δημόσιο χρέος. Έλεγαν ότι η μόνη λύση για τα κόκκινα δάνεια είναι η σεισάχθεια οφειλών προς τις τράπεζες και ο Σώρρας λέει ότι θα πληρώσει ο ίδιος από το λογαριασμό των 600 δισ. όλα τα ιδιωτικά χρέη» σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης, για να καταλήξει: «Είναι μεγάλη, λοιπόν, η κουβέντα που πρέπει να γίνει στην κοινωνία για τους λαϊκιστές, τους δημαγωγούς και τελικά τους πολιτικούς απατεώνες. Τώρα όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να καθαρίσει το τοπίο από τους κοινούς απατεώνες. Ας προστατεύσουμε τους πολίτες τουλάχιστον απ' αυτούς».

Η Ένωση Κεντρώων είπε σε δήλωσή της, «Η περίπτωση του κυρίου με τα 600 δισ. δολάρια και τα 207 γραφεία σε όλη τη χώρα και τους χιλιάδες αφελείς πολίτες που πίστεψαν ότι θα τους πληρώσει τα χρέη τους, δείχνει πόσο απελπισμένη είναι η κοινωνία και πόσο χρεωμένος είναι σε μεγάλα ποσοστά ο ελληνικός λαός».

Επιπλέον, επιτίθεται στη Δικαιοσύνη η οποία, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «παρακολουθεί επί χρόνια το φαινόμενο και αδρανεί και ξυπνάει τώρα, που οι υπηρεσίες του κράτους γεμίζουν εξώδικα από θύματα που ισχυρίζονται ότι θα τους πληρώσει ο κύριος αυτός τα χρέη τους. Δηλαδή ένα τέτοιο φαινόμενο διαιωνίζεται επί μακρόν και η Ελλάδα το παρακολουθεί, σαρκάζει και χαχανίζει» . Η Ε.Κ τέλος καλεί την Δικαιοσύνη να δώσει οριστικό τέλος στο σήριαλ.

ΑΝΕΛ: Επιεικώς γελοίο και κακόηθες να κατηγορεί η ΝΔ τη σημερινή κυβέρνηση για την υπόθεση Σώρρα
 
Για κακοήθεια και οφθαλμοφανή έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας της ΝΔ κάνει λόγο η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την υπόθεση Αρτέμη Σώρρα.

Στην απάντησή της η κα. Παπαδοπούλου τονίζει ότι «είναι επιεικώς γελοίο η Ν.Δ του κ.Μητσοτάκη να επιχειρεί να ταυτίσει την περίπτωση Σώρρα με το ογκώδες λαϊκό κίνημα που έφερε το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση». Και προσθέτει πως «είναι επίσης κακοήθεια η Ν.Δ να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για την περίπτωση Σώρρα, η οποία δεν είναι και τόσο σημερινή. Από τον Απρίλιο του 2013, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από σχετική έρευνα, είχε απαντήσει στις ελληνικές αρχές, μεταξύ άλλων και στην Τράπεζα της Ελλάδος, ότι τα περιβόητα ομόλογα που αναφέρονται σε λογαριασμούς του Αρτέμη Σώρρα είναι ψεύτικα και προϊόντα απάτης. Αν δεν μας απατά η? μνήμη μας, την περίοδο εκείνη κυβερνούσε το τραγικό δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου. Η τότε κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Μητσοτάκη ήταν εκείνη που δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον και σήμερα - ώ του θαύματος! -?ανακαλύπτουν δήθεν ξαφνικά στη Ν.Δ. καθώς και στο ΠΑΣΟΚ την περίπτωση Σώρρα, αποκρύπτοντας τις δικές τους ευθύνες».

«Η έλλειψη αξιοπιστίας και σοβαρότητας στη Νέα Δημοκρατία του κ.Μητσοτάκη είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Είναι δυστυχώς κραυγαλέα», καταλήγει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Πηγή
     Εδώ σχολιάζεις εσύ!