tromaktiko: Κομμένα τα επαγγελματικά emails εκτός ωραρίου δουλειάς!

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Κομμένα τα επαγγελματικά emails εκτός ωραρίου δουλειάς!



Κάθε δικαίωμα να απορρίπτει μηνύματα που αφορούν τη δουλειά του, έχει πλέον ο Γάλλος εργαζόμενος, αν αυτά αποστέλλονται εκτός του νόμιμου ωραρίου…

Έχει πάει η ώρα 10 το βράδυ και σας στέλνει email για τη δουλειά το αφεντικό σας;

Χαλαρώνετε το Σάββατο από μια κοπιαστική εβδομάδα και σας στέλνει ένα ερώτημα, μέσω email, κάποιος από τους συναδέλφους σας; Αν ζείτε στη Γαλλία, τότε αποτελεί πλέον αναφαίρετο δικαίωμά σας να απορρίψετε τα συγκεκριμένα emails και να τα εξετάσετε όταν επιστρέψετε ξανά στο γραφείο!

Σύμφωνα με νέο νόμο που τέθηκε σε εφαρμογή στη Γαλλία από την 1η μέρα του νέου έτους (ψηφίστηκε από τον Μάιο), απαιτεί από εταιρείες οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζόμενους, να εφαρμόσουν πολιτικές που θα περιορίζουν τη χρήση τεχνολογίας εκτός του ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian.

Το κίνητρο πίσω από αυτή την κίνηση, είναι ο περιορισμός του άγχους που σχετίζεται με τη δουλειά και επηρεάζει την ποιότητα του ελεύθερου χρόνου των εργαζόμενων. «Οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν φυσιολογικά τα γραφεία τους, όμως δεν αφήνουν τη δουλειά τους. Παραμένουν προσκολλημένοι εκεί, σαν σκυλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός παιδείας της Γαλλίας, Benoit Hamon και συνέχισε: «Τα μηνύματα και τα emails επηρεάζουν τη ζωή του εργαζόμενου και τον οδηγούν πέρα από τα όριά του…».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!