tromaktiko: Σημαντικό ορόσημο, για το πρόγραμμα του α/φ F-35 Lightning II

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Σημαντικό ορόσημο, για το πρόγραμμα του α/φ F-35 Lightning II



Η κατασκευάστρια του αμερικανικού μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II, η Lockheed Martin, παρέδωσε σε πελάτη το...
200ο αεροσκάφος του τύπου, σε μια εξέλιξη ορόσημο για ένα υπερφιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις, καθώς επίσης και πολιτικά εμπόδια το τελευταίο διάστημα.

Το αεροσκάφος που θα αποτελέσει τη δεύτερη παράδοση αεροσκάφους στην ιαπωνική Αεροπορία, αναχώρησε από τη γραμμή παραγωγής στο Φορτ Γουόρθ στο Τέξας και προσγειώθηκε δυο ώρες αργότερα στην αεροπορική βάση «Luke» στην Αριζόνα, όπου θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση Ιαπώνων -και όχι μόνο- πιλότων.

Άρα κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αεροσκάφος το οποίο έχει παραχθεί στη «βασική διαμόρφωση», όχι εξοπλισμένου με σειρά συστημάτων που θα του επέτρεπε να συμμετάσχει σε πολεμικές επιχειρήσεις.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, το πρόγραμμα του F-35 Lightning II εξακολουθεί να αναπτύσσεται και να επιταχύνεται, καθώς πλέον εξελίσσεται σε 12 σημεία ανά την υφήλιο, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και του Ισραήλ.

Τα μαχητικά του τύπου έχουν συμπληρώσει 75.000 ώρες πτήσης, στο πλαίσιο των οποίων εκπαιδεύτηκαν 380 πιλότοι, ενώ έχουν εκπαιδευτεί και 3.700 άτομα ως προσωπικό συντήρησης στο έδαφος.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!