tromaktiko: Τι γυρεύει μια Ferrari F40 στα χιόνια; [video]

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Τι γυρεύει μια Ferrari F40 στα χιόνια; [video]



Ένα εμβληματικό supercar από τα πιο όμορφα που έχουν βγει ποτέ από τη γραμμή παραγωγής του Maranello, η θρυλική F40, βάζει φωτιά στην...
πίστα. Όχι μια συνηθισμένη πίστα, στρωμένη με πολύ καλής ποιότητα άσφαλτο, αλλά σε ένα τερέν γεμάτο χιόνι!

Εξοπλισμένη με τα απαραίτητα καλούδια (αλυσίδες και λάστιχα με καρφιά, φανούς για νυχτερινή οδήγηση) και μεταφέροντας στην οροφή της βαλίτσες και αποσκευές του ιδιοκτήτη της, η Ferrari F40 εισέβαλε σαν παρείσακτη στο Ryuoo Ski Park της Ιαπωνίας για μια εντυπωσιακή επίδειξη.

Ατελείωτο ντριφτάρισμα στη φιδίσια διαδρομή, πλάνα εντυπωσιακά στο φως της ημέρας, αλλά και υπό το φως των κίτρινων προβολέων τη νύχτα, συνθέτουν ένα άκρως μαγευτικό σκηνικό στο λευκό τοπίο. Όλα αυτά με τις ευλογίες της Red Bull...

Λίγα λόγια για την Ferrari F40

- Η F40 σχεδιάστηκε για να γιορτάσει η Ferrari την 40η επέτειό της, γι’ αυτό και ονομάστηκε έτσι. Ήταν η τελευταία Ferrari που πήρε την έγκριση του Enzo Ferrari πριν το θάνατο του.

- Κατασκευάστηκε από το 1987 έως το 1992 σε 1.315 αντίτυπα, όλα αποκλειστικά στο χέρι, και κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ήταν το ακριβότερο, ισχυρότερο και ταχύτερο μοντέλο της Ferrari. Έως τα τέλη του 1989, ήταν και το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής σε παγκόσμια κλίμακα.

- Ο V8 κινητήρας των 3 λίτρων με διπλό turbo ήταν τοποθετημένος στο κέντρο. Απέδιδε 478 ίππους @ 7.000 σ.α.λ. και 569 Nm ροπής @ 4.000 σ.α.λ. και ήταν τοποθετημένος πίσω από τα καθίσματα. Οι επιδόσεις της F40 ήταν εκρηκτικές. Η κίνηση μεταφερόταν στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με τις τότε μετρήσεις χρειαζόταν περί τα 4" για τη διαδικασία του 0-100km/h, ενώ χρειαζόταν μόλις 7,5" για το 0-200km/h. Η τελική της ταχύτητα είχε μετρηθεί επίσημα στα 324km/h.

- Οι όμορφες γραμμές της F40 ήρθαν από τον σχεδιαστή του Pininfarina, Leonardo Fioravanti, ο οποίος σχεδίασε επίσης τις Ferrari Daytona, Ferrari 512 BB και 308 GTB.

- Η F40 κόστιζε 400.000$ το 1987 αλλά σήμερα έχει φτάσει και στην τιμή του 1,5 εκατομμυρίου!
- Πολλοί διάσημοι έχουν αγοράσει μια F40. Κάποιοι από αυτούς είναι οι πιλότοι της F1, Alain Prost και Nigel Mansell, ο Diego Maradona, ο Nick Mason των Pink Floyd, ακόμα και ο αείμνηστος Luciano Pavarotti!


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!