tromaktiko: Επιμένει… ισπανικά η Τουρκία και για τη νέα φρεγάτα FT-2000;

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Επιμένει… ισπανικά η Τουρκία και για τη νέα φρεγάτα FT-2000;



Για την τουρκική φρεγάτα FT-2000, όπως φαίνεται στο ενδιαφέρον χθεσινό δημοσίευμα, το σχόλιο που θα μπορούσε να γίνει, είναι ότι...
τουλάχιστον στα χαρτιά, ο οπλισμός είναι πολύ πιο ισορροπημένος από τις περισσότερες ευρωπαϊκές σχεδιάσεις. Λείπουν κάποια σημαντικά στοιχεία βέβαια για να κριθεί περαιτέρω, όπως: Ενδιαίτηση / πλήρωμα, τονάζ (πρέπει να είναι 6-8 χιλ. τόνους), ταχύτητα, αυτονομία, αναλυτικός ηλεκτρονικός εξοπλισμός.

Ωστόσο, προφανώς ο σχεδιασμός παραπέμπει σε πλοίο προστασίας / συνοδείας του Ελικοπτεροφόρου / Αποβατικού κλάσης Χουάν Κάρλος των Ισπανών, που είναι και η επιλογή για το τουρκικό αεροπλανοφόρο. Δεδομένης της απειρίας των τουρκικών ναυπηγείων σε σχεδιάσεις πλοίων επιφανείας μεγάλου μεγέθους, δεν αποκλείεται η νέα τουρκική φρεγάτα να είναι μία παραλλαγή της ισπανικής, κλάσης «Alvaro de Bazaan» μια και οι Τούρκοι έχουν ήδη παραγγείλει ένα ελικοπτεροφόρο της κλάσης «Principe de Asturias» στα ναυπηγεία Bazaan. Λογική επιλογή και τεράστια ισπανική επιτυχία.


Οι προτάσεις όλων για την μελλοντική αυστραλιανή φρεγάτα SEA 5000 με προϋπολογισμό 5,2 δισ. δολαρίων, έχουν κι αυτές μεγάλο ενδιαφέρον, αναφορικά με το υπό συζήτηση θέμα, καθώς αξίζει να παρατηρηθεί η ομοιότητα που παρουσιάζει η ισπανική πρόταση (7.400 τόνων) με την τουρκική σχεδίαση!

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!