tromaktiko: H άγνωστη ιστορία με τη γυναίκα φύλακα - άγγελο του Αλέξανδρου Ιόλα! Πέθανε μαραζωμένη μετά το θάνατό του!

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

H άγνωστη ιστορία με τη γυναίκα φύλακα - άγγελο του Αλέξανδρου Ιόλα! Πέθανε μαραζωμένη μετά το θάνατό του!



Η κυρία Σούλα, ήταν η γυναίκα που αγάπησε τον Αλέξανδρο Ιόλα όσο καμία άλλη...
Ήταν στο πλευρό του από τα 17 και έζησε όλη της τη ζωή δίπλα του για να τον φροντίζει και να τον προστατεύει.

Ο καλός φίλος και συνεργάτης του Αλέξανδρου Ιόλα, σύμβουλος τέχνης και δημοσιογράφος Νίκος Σταθούλης αφηγείται την άγνωστη σε πολλούς ιστορία του Αλέξανδρου Ιόλα και της κυρίας Σούλας και είναι άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική.

Η κυρία Σούλα ήταν δίπλα στον μεγάλο συλλέκτη τέχνης μια ζωή και όταν την έδιωξε από το σπίτι η αδελφή του λίγο πριν εκείνος πεθάνει, εκείνη μαράζωσε, έπαθε κατάθλιψη και τελικά πέθανε μέσα σε δυο χρόνια

Διάβασε την υπεροχη περιγραφή του Νίκου Σταθούλη

"Η Κυρία Σούλα. Η οποία ήταν ψυχοκόρη του Αλέξανδρου Ιόλα. Την αγαπούσε. Την λάτρευε. Την είχε κοντά του απο 17 χρονών. Ήταν τόσο αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Ιόλα που αν τολμούσε κανείς να τον πειράξει γινόταν ύαινα.

Πραγματική Κυρία. Πιστή. Τον πρόσεχε. Τον φρόντιζε. Κρατούσε το σπίτι όταν έλειπε. Φύλαγε τους θησαυρούς και δεν της έπαιρνες λέξη. Τάφος η Κα Σούλα.

Όταν είχαν έρθει αστυνομικοί στο σπιτι του Ιόλα για να τον πάνε στον ανακριτή, τους ειπε : " Πάρτε δρόμο απο εδώ πέρα, μη λερώνετε το χώρο. Καθε μερα καθαρίζω..."...!

Για να την φωτογραφίσω ειδα και έπαθα. Με λάτρευε. Με φώναζε : "Ο Συγγραφέας..."
Όταν την έδιωξε απο το σπίτι η αδερφή του Νίκη Στάιφελ, λίγο πριν τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, η Σούλα στενοχωρέθηκε τόσο πολύ που έπαθε κατάθλιψη και πέθανε μόνη στο σπίτι που της είχε αγοράσει ο Αλέξανδρος Ιόλας, κόντα στην Αγία Παρασκευή, μόλις δύο χρόνια μετά τον θάνατό του".

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!