tromaktiko: Η Jaguar-Land Rover αγοράζει ποσοστό της CloudCar

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η Jaguar-Land Rover αγοράζει ποσοστό της CloudCar



Η CloudCar είναι μια εταιρία τεχνολογίας που έχει εξελίξει λύσεις όπως π.χ. τη λειτουργία συστημάτων με φωνητικές εντολές...

Η CloudCar είναι ήδη προμηθευτής της Jaguar-Land Rover, και πιστεύεται ότι το ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας, το αυτοκίνητο που θα προκύψει από το πρωτότυπο I-Pace, θα χρησιμοποιεί δική της τεχνολογία επόμενης γενιάς. Τώρα, και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή, η JLR ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επενδύσει $15 εκατ. στην CloudCar, εξαγοράζοντας άγνωστο ποσοστό της εταιρίας.

«Αυτή η επένδυση ολοκληρώνει τα σχέδια της Jaguar-Land Rover για την τεχνολογία των αυτοκινήτων της», δήλωσε ο διευθυντής εταιρικής στρατηγικής της εταιρίας, Hanno Kirner. Και συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να συνεργαστεί και με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε αυτό τον τομέα. «Η ανάγκη να ενσωματώσουμε εκατοντάδες υπηρεσίες cloud στα αυτοκίνητά μας, δείχνει ότι αυτή η πλατφόρμα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για συνεργασία, η οποία θα βελτιώσει το αποτέλεσμα για τους πελάτες μας ενώ θα μας μειώσει και το κόστος».

Μένει να δούμε αν θα έχει απήχηση η επιθυμία του κ. Kirner, ή αν ο κάθε κατασκευαστής θα συνεχίσει μόνος του τον αγώνα προς το διασυνδεδεμένο αυτοκίνητο. Πάντως η μητρική εταιρία της JLR, η Tata Motors, στα τέλη του 2016 έκανε στο Ην. Βασίλειο κάποιες δοκιμές τέτοιων τεχνολογιών μαζί με τη Ford.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!