tromaktiko: Nέο κύμα χιονιά, το τελευταίο λένε οι μετεωρολόγοι, στην Ηγουμενίτσα και και στην υπόλοιπη Θεσπρωτία!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Nέο κύμα χιονιά, το τελευταίο λένε οι μετεωρολόγοι, στην Ηγουμενίτσα και και στην υπόλοιπη Θεσπρωτία!



Nέο κύμα χιονιά, λίγο πιο έντονο από το προηούμενο, ξαναχτύπησε την Ηγουμενίτσακαι και την υπόλοιπη Θεσπρωτία! Το τελευταίο, λένε οι μετεωρολόγοι. Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται...
ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Αντιπεριφέρειας Θεσπρωτίας, αλλά και των δήμων  προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα από τη χιονόπτωση, αλλά από τον παγετό που επικρατεί στις περισσότερες περιοχές. Από το πρωί συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο οδικό δίκτυο, ωστόσο οι δρόμοι είναι δύσκολα προσβάσιμοι, σε ορισμένα σημεία τους.

Η κίνηση στην Εγνατία, στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, κυρίως από το Μαυρούδι έως τον Παραπόταμο, αλλά και πάνω από το χωριό Πολύδροσο, στο επαρχιακό δίκτυο Φιλιατών, στο επαρχιακό δίκτυο Σουλίου, κυρίως από το Νεοχώρι έως τη διασταύρωση Νεράιδας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Να σημειωθεί ότι η  κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό δίκτυο Καρτερίου-Πέρδικας έχει διακοπεί. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω Πλαταριάς Συβότων. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν λειτουργούν σ' ολόκληρο το νομό.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν προκάλεσαν σοβαρές απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Η παραγωγή εσπεριδοειδών, ιδιαίτερα συγκεκριμένες ποικιλίες πορτοκαλιών στον κάμπο Κεστρίνης, Ραγίου, Ασποκλησίου, Σαγιάδας έχει δεχθείπλήγμα, λόγω της ολικής καταστροφής δένδρων και καρπών, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη όχι μόνο η συγκομιδή της φετινής σοδειάς, αλλά και εκείνη της επόμενης χρονιάς.  Επίσης οι κτηνοτρόφοι κτηνοτροφία είδαν το γάλα να μειώνεται και να νεογνά να ψοφούν.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!