tromaktiko: Έρευνα στα γραφεία της «Novartis»

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Έρευνα στα γραφεία της «Novartis»



Έρευνα στα γραφεία...
της φαρμακευτικής εταιρείας «Novartis» πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες με εντολή των εισαγγελικών αρχών με στόχο να συγκεντρωθούν στοιχεία στο πλαίσιο της έρευνας που αφορά καταγγελίες για μίζες σε 4.000 γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς που προωθούσαν τα φάρμακά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής έχει ζητήσει να χυθεί άμεσα άπλετο φως στην υπόθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός έχει ζητήσει την επίσπευση της εισαγγελικής έρευνας που είναι σε εξέλιξη με αφορμή καταγγελίες για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από την «Novartis».

Πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνιζαν ότι «μετά από την εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές». Παράλληλα, επισήμαιναν πως :«σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος»

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση διενεργεί έρευνα η εισαγγελία διαφθοράς μετά από δημοσιεύματα του διαβιβάστηκαν στις δικαστικές αρχές από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δύο Έλληνες εργαζόμενοι στη «Novartis», προσκόμισαν έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας  με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

Πάντως, καθοριστική για την εξέλιξη της έρευνας στη χώρας μας είναι , σύμφωνα με πληροφορίες , η στάση που θα τηρήσουν οι ΗΠΑ από την οποία έχουν ζητηθεί στοιχεία για την υπόθεση από τις δικαστικές αρχές. Όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές μέχρι στιγμής  οι αρχές των ΗΠΑ δεν φαίνονται διατεθειμένες να διαβιβάσουν στη χώρα μας τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει πριν τουλάχιστον βρεθεί σε ώριμο στάδιο η έρευνα που διεξάγουν οι ίδιοι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!