tromaktiko: Oι σημαντικότερες επενδύσεις και εξαγορές του 2016

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Oι σημαντικότερες επενδύσεις και εξαγορές του 2016



Επιμέλεια: Γιώργος Κουρκουτας
Κάνοντας μια αναδρομή στο 2016 θα σας παρουσιάσουμε τα πιο σημαντικά γεγονότα που καταγράψαμε στο ελληνικό οικοσύστημα των...
Startups με τις εξαγορές και επενδύσεις να προσελκύουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας αλλά και το δικό μας.

30 χρηματοδοτήσεις και εξαγορές ελληνικών Startups καταγράψαμε το 2016 με τη πρώτη χρηματοδότηση του έτους να πηγαίνει στην Hotel Genius από το Elikonos Jeremie SCA – Sicar fund – 570.000 ευρώ και η πρώτη εξαγορά να γίνεται από το Basketo με το Your Greek Olive Oil.

Ακολούθησε η πρώτη χρηματοδότηση του Douleutaras.gr τον Φεβρουάριο με 350.000 ευρώ και η δεύτερη τον Οκτώβριο ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Η Veritech πήρε 550.000 ευρώ από το Odyssey Jeremie Partners αλλά και το Pockee 700.000 ευρώ.

Το VentureFriends παρουσιάζεται εξαιρετικά δραστήριο το 2016 και συνεχίζει τις επενδύσεις του στα Marketplaces με 510.000 στη Funkmartini και 750.000 ευρώ στην Instashop που δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι αλλά και στις Viral Loops με 250.000 ευρώ, Blueground με 1,2 εκατ. ευρώ, Spotawheel 300.000, Project Agora 200.000 και 1 εκατ. στο Doctoranytime.
1,3 εκατ. ευρώ πήγαν στο ελληνικών συμφερόντων Customedialabs από το Elikonos Fund.

Τα 11,5 εκατ. ευρώ στην Book’n’Bloom σίγουρα είναι μια μεγάλη επένδυση  υψηλών προδιαγραφών από αγγλικό VC όπως και αυτή της παγκόσμιας πλέον Persado τον Απρίλιο με 30 εκατομμύρια με την Goldman Sachs να ηγείται και άλλα μεγάλα VCs.

Τον ίδιο μήνα τo 20% του ομίλου Viva περνάει στην οικογένεια Λάτση και στο τέλος του έτους η Viva Wallet επενδύει στην Elorus της Starttech Ventures αποκτώντας το 20%.

H Resin.io συνεχίζει την παγκόσμια ανάπτυξή της με 9 εκατ. δολ. και επενδυτές τους DJF, GE VEntures και Ericsson και μέσα από τις χρηματοδοτήσεις των Qrator, FieldScale, Forky και Centaur Analytics φτάνουμε στη μεγάλη εξαγορά της πολλά υποσχόμενης Avocarrot από την Γερμανική Glispa για 20 εκατ. ευρώ.

Τέλος του χρόνου Owiwi και Roadcube πήραν τις πρώτες τους χρηματοδοτήσεις, 200 χιλ. και 174 χιλ. ευρώ αντίστοιχα, και έβγαλαν τις υπηρεσίες τους επίσημα στην αγορά ενώ και η Goodvidio πήρε 500 χιλ. ευρώ από το NBG Business Seeds.
Την χρονιά έκλεισε η InternetQ με τα 12 εκατ. ευρώ που πήρε από τη Deca Investments.

To 2016 ήταν τέλος και μια σημαντική χρονιά για τα supermarket online, μια και στα υπάρχοντα προστέθηκε το e-Fresh.gr συμφερόντων Απόστολου Αποστολάκη και το Yoda.gr συμφερόντων Γιάννη Χήτου ενώ τον Μάιο πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξαγορά από Startup στην Ελλάδα, με την Nannuka να εξαγοράζει το γραφείο ευρέσεως babysitters, Babysitting Company αλλά και τον Σεπτέμβριο το e-table.gr να εξαγοράζει το ask4food.gr.

Ειδικά μνεία θα πρέπει να κάνουμε και στις Yodiwo και Human Electric η οποίες ξεχώρισαν ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες Startups απ΄όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, στον διαγωνισμό της Nokia η πρώτη και στο Startupbootcamp της Κωνσταντινούπολης η δεύτερη.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!