tromaktiko: Η Κίνα απαγορεύει Pokemon GO και άλλα παρόμοια παιχνίδια

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Η Κίνα απαγορεύει Pokemon GO και άλλα παρόμοια παιχνίδια



Το Pokemon Go κατάφερε να κάνει τεράστια επιτυχία το περασμένο καλοκαίρι. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο ξεκίνησαν να κυνηγούν...
μανιωδώς pokemon, στο σπίτι, στη δουλειά, στο δρόμο, σε εστιατόρια κλπ.

Αν το δούμε από τη μια πλευρά, τη θετική, το παιχνίδι βοηθά τους παίκτες να κινούνται περισσότερο, από το να είναι καθισμένοι σε έναν καναπέ. Υπάρχει όμως και η αρνητική πλευρά, με τα πολυάριθμα ατυχήματα και μάλιστα κάποια από αυτά θανατηφόρα. Υπήρξε περίπτωση οδηγού που σκότωσε 9χονο παιδί επειδή έπαιζε Pokemon GO πίσω από το τιμόνι.

Niantic και Nintendo δεν θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν την τεράστια αγορά της Κίνας, η οποία με πληθυσμό 1.3 δισ. θα μπορούσε να αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να μην επιτρέψει την κυκλοφορία του Pokemon GO για λόγους ασφαλείας και προστασίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αρχές εξέτασαν το παιχνίδι και κατέληξαν στο ότι αποτελεί «απειλή για τη μεταφορά και την προσωπική ασφάλεια των καταναλωτών». Ένα ακόμη πρόβλημα είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιείται η τοποθεσία των παικτών.

Από τη στιγμή που απαγορεύτηκε το Pokemon GO, αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπονται ούτε παρόμοια AR location-based games στην Κίνα, ακόμη και αν είναι από Κινέζους developers.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!