tromaktiko: Με την οικογένειά του στην Τουρκία ο μακελάρης του Reina

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Με την οικογένειά του στην Τουρκία ο μακελάρης του Reina



Συνεχίζονται σε όλη...
την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 39χρονου που αιματοκύλησε την Πρωτοχρονιά το κλαμπ Reina. Νωρίτερα η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο του δράστη από selfie που είχε βγάλει στην πλατεία Ταξίμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές γνωρίζουν πλέον την ταυτότητα του δράστη που φέρεται να ήρθε τον Νοέμβριο του 2016 στο Ικόνιο από την Συρία. Μάλιστα για να μην προκαλέσει υποψίες έφερε μαζί του και τη σύζυγο με τα δυο του παιδιά για κάλυψη. Η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Η μεγαλύτερη από τις επιχειρήσεις έγινε χθες στο Ζεϊτίνμπουρνου σε διάφορα σπίτια που διαμένουν πρόσφυγες και φίλα προσκείμενοι στην οργάνωση ISIS. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν και ελικόπτερα της αστυνομίας και έγιναν προσαγωγές ατόμων με τα οποία είχε έρθει σε επαφή ο δολοφόνος.

Οι αρχές που εξέτασαν εκατοντάδες κάμερες ασφαλείας σε όλους τους δρόμους της Πόλης, διαπίστωσαν την πορεία του δράστη πρoς το κλαμπ, όπου φαίνεται να πήγε με ταξί που σταμάτησε από την περιοχή Ζεϊτίνμπουρνου περίπου τα μεσάνυχτα. Έφτασε κοντά στο κέντρο περίπου στις 1:15 ώρα Τουρκίας, περπάτησε μια απόσταση τριών λεπτών και μπήκε μέσα στο κλαμπ πυροβολώντας. Αυτός είναι όπως τονίζουν οι Aρχές ο τρόπος εισόδου που χρησιμοποιούν μαχητές του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους όταν εισέρχονται σε χώρους με πολύ κόσμο.

Μάλιστα από τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι είχε κολλήσει με ταινία τους γεμιστήρες ανά δύο για να ελαχιστοποιήσει τον χρόνο αλλαγής τους όταν άδειαζαν, κάτι που κάνουν οι ειδικές δυνάμεις. Επίσης από τους κάλυκες που βρέθηκαν διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησε διατρητικές σφαίρες, οι οποίες από μικρή απόσταση μπορούν να διαπεράσουν δύο ή και τρία ανθρώπινα σώματα αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!