tromaktiko: Ιδού η νέα τουρκική φρεγάτα αεράμυνας περιοχής TF-2000

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ιδού η νέα τουρκική φρεγάτα αεράμυνας περιοχής TF-2000



Μία άκρως ενδιαφέρουσα νέα καλλιτεχνική απεικόνιση της τουρκικής φρεγάτας αεράμυνας περιοχής TF-2000 που αποδέσμευσε η ...
Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας (TDK: Turk Deniz Kuvvetleri) παρουσίασε προ καιρού ο Devrim Yaylalı, διαχειριστής της πολύ καλά ενημερωμένης τουρκικής διαδικτυακής πύλης ναυτικών θεμάτων https://turkishnavy.net.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση, καθώς η σχεδίαση της φρεγάτας δεν έχει ακόμη παγιωθεί, η απεικόνιση μπορεί να θεωρηθεί ως ενδεικτική της φιλοσοφίας που τη διέπει και η οποία, σε οπτικό επίπεδο, είναι αντίστοιχη αυτής που διέπει τις ευρωπαϊκές σχεδιάσεις φρεγατών αεράμυνας περιοχής. Σύμφωνα με την καλλιτεχνική απεικόνιση που αποδεσμεύθηκε η φρεγάτα θα διαθέτει τους ακόλουθους αισθητήρες και όπλα:

1) Ένα (ή πιθανά δύο) ελικόπτερα S-70 Seahawk
2) Τέσσερις τηλεχειριζόμενοι πύργοι STAMP (κατασκευής Aselsan)
3) Δύο εκτοξευτές (21 θέσεων εκτόξευσης) Mk. 49 για βλήματα RAM για εγγύς αντιαεροπορική – αντιβληματική άμυνα

4) Πέντε συστήματα κάθετης εκτόξευσης (VLS: Vertical Launching System) έκαστο με οκτώ θέσεις εκτόξευσης για βλήματα αντιαεροπορικής άμυνας
5) Δύο δίδυμους (2×2) τορπιλοσωλήνες
6) Ραντάρ έρευνας μακράς εμβέλειας, που πιθανά λειτουργεί στη ζώνη συχνοτήτων L


7) Ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα επί ιστού
8) 16 κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας – επιφανείας (ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός βλημάτων, διπλάσιος των οκτώ που συνήθως εξοπλίζουν τις μονάδες επιφανείας των χωρών – μελών του NATO).
9) Πολλαπλών λειτουργιών ραντάρ διάταξης φάσης CAFRAD που αναπτύσσεται από την Aselsan και το οποίο ενσωματώνει τεχνολογία GaN (Gallium Nitride: νιτριδίου του γαλλίου)

10) Σύστημα κάθετης εκτόξευσης (VLS) με οκτώ θέσεις εκτόξευσης. Κατά τον Yaylalı το συγκεκριμένο VLS είναι διαφορετικού τύπου από τα προαναφερθέντα γεγονός που μπορεί να εκληφθεί ως ένδειξη για τη χρησιμοποίηση δύο διαφορετικών αντιαεροπορικών βλημάτων, ενώ πιθανά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκτόξευση βλημάτων πλεύσης (cruise). Εφόσον αυτή η εκτίμηση επαληθευθεί τότε η TF-2000 εκτός της αεράμυνας περιοχής θα δύναται να προσβάλλει και στόχους ξηράς (land-attack).

11) Ναυτικό πυροβόλο διαμετρήματος 127 χλστ.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!