tromaktiko: «Η φίλη μου η Ζωή» βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι... [video]

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

«Η φίλη μου η Ζωή» βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι... [video]



«Η φίλη μου η Ζωή» μια ταινία κινούμενων σχεδίων που μας φέρνει κοντά στα παιδιά με αναπηρία...
Σε μια ταινία κινούμενων σχεδίων που δημιούργησαν η ΕΛΕΠΑΠ και οι εργαζόμενοι της εταιρίας MSD, ο μικρός Βασίλης μας μιλάει για τη φίλη του τη Ζωή, ένα μικρό κορίτσι που ενώ βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι διεκδικεί το δικαίωμα να ζει μία φυσιολογική ζωή όπως όλα τα παιδιά του κόσμου.

Μέσα από τα μάτια του Βασίλη μαθαίνουμε όλα όσα του έμαθε η Ζωή, γύρω από τον τρόπο που πρέπει να μιλάμε και συμπεριφερόμαστε σε ένα παιδί με αναπηρία. «Τίποτα δεν την ξεχωρίζει από τους φίλους μου» μας εξηγεί ο Βασίλης.

Ο στόχος του αυτής της μικρής ιστορίας είναι να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει παιδιά αλλά και ενήλικες για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία αλλά και για το πώς εμείς θα πρέπει εμείς να τους συμπεριφερόμαστε.

Η ταινία το επόμενο διάστημα πρόκειται να προβληθεί σε μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση της πρώτης ολοκληρωμένης εκστρατείας στην Ελλάδα για την ευαισθητοποίηση για την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία με την ονομασία «Βήματα Ζωής».

Η ταινία δημιουργήθηκε από τους από 230 εργαζόμενους της MSD με την καθοδήγηση ειδικών της ΕΛΕΠΑΠ, στο πλαίσιο του Social Hackathlon:

«Η Δύναμη μιας ημέρας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!