tromaktiko: Τουρίστες από όλο τον κόσμο χαίρονται τον χειμωνιάτικο ήλιο της Αθήνας [video]

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Τουρίστες από όλο τον κόσμο χαίρονται τον χειμωνιάτικο ήλιο της Αθήνας [video]



Μπορεί για τους Αθηναίους ο καιρός τις πρώτες μέρες του χρόνου να ήταν κρύος, οι τουρίστες όμως στο Κέντρο της Αθήνας δείχνουν να...
απολαμβάνουν τον χειμωνιάτικο Αττικό ήλιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν την Πρωτοχρονιά οι τεράστιες ουρές πολλών μέτρων που σχηματίστηκαν στα εκδοτήρια του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου της Ακρόπολης και εκτείνονταν σε όλο το μήκος του πεζόδρομου της Διονυσίου Αεροπαγίτου. Το θέαμα άφησε έκπληκτους ακόμη και τους επιχειρηματίες της περιοχής, θυμίζοντας εικόνες από το καλοκαίρι.

Ρώσοι, Σέρβοι, Βρετανοί, Ισπανοί, Τούρκοι, Ισραηλινοί, Άραβες, Κινέζοι, Καναδοί και Αμερικάνοι τουρίστες έχουν κατακλείσει το Κέντρο της πόλης, με τους εκπροσώπους των τουριστικών λεωφορείων (Hop On, Hop Off) πέριξ του Κέντρου να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την πορεία του φετινού Δεκεμβρίου.



Ενθουσιασμένοι είναι όμως και οι ξενοδόχοι,αφού σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Αθήνας, οι πληρότητες είναι πολύ υψηλές. Κάτι που επιβεβαιώνει σε πρόσφατες δηλώσεις στον τύπο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας-Αττικής-Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την άνοδο της αεροπορικής κίνησης, η οποία το Νοέμβριο σημείωσε αύξηση +13,5% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στα ίδια επίπεδα και ελαφρώς αυξημένη ήταν το Δεκέμβριο σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος» .

Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του 2016 η Αθήνα υποδέχτηκε πάνω από 700.000 επιπλέον επισκέπτες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, έχοντας σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα των 4 εκατομμυρίων τουριστών ήδη από τον Οκτώβριο !

Ο νέος ενιαίος σχεδιασμός του Υπουργείο Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, για την αποτελεσματικότερη προώθηση και προβολή της Αθήνας ως all season προορισμού (city break) στο εξωτερικό, που υλοποιήθηκε για πρώτη χρονιά φέτος κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας της αρμόδιας Υπουργού, Έλενας Κουντουρά, φαίνεται να αποδίδει καρπούς. Αφού για πρώτη φορά δεκάδες φορείς δούλεψαν από κοινού με στόχο την αποτελεσματικότερη προώθηση και ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Αθήνας ως κορυφαίου προορισμού city break με την δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων και αποκλειστικών προσφορών σε τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα (πχ. ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια).

Βεβαίως, η Αθήνα υπολείπεται ακόμη έναντι άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων σε τουριστική ζήτηση, ο φετινός Δεκέμβριος όμως και το δυναμικό ξεκίνημα του Ιανουαρίου, προμηνύουν σημαντική τόνωση των εισπράξεων για τους επαγγελματίες του Κέντρου και ένα εξαιρετικό 2017 για τον τουρισμό της Πρωτεύουσας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!