tromaktiko: Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα χιονιά η Χίος [video]

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα χιονιά η Χίος [video]



Ολονύκτια μάχη προκειμένου να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι κυρίως στο βόρειο κομμάτι του νησιού έδωσαν τα μηχανήματα της ...
Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα η Χίος ντύθηκε στα λευκά, εξαιτίας του φαινομένου «Αριάδνη» που επηρρέασε τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, υπάρχουν προβλήματα σε όλο το οδικό δίκτυο της βόρειας πλευράς του νησιού. Ιδιαίτερη προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται κατά την ανάβαση στον Προβατά, από το Αίπος μέχρι το 18 και από εκεί μέχρι και τη Βολισσό (ιδιαίτερη προσοχή στον Άγιο Ισίδωρο Πιτυούς και στο Γιαννάκι) καθώς και στον οδικό άξονα που συνδέει τη Λαγκάδα μέχρι το Δελφίνι.
Εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Εξαιτίας του παγετού, σύμφωνα με την Περιφέρεια 5 οδηγοί αυτοκινήτων εγκλωβίστηκαν στον δρόμο από Λαγκάδα προς Καρδάμυλα, στο ύψος του Δελφινίου, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της Πυροσβεστικής αλλά και οχήματος της Π.Ε. Χίου για να απεγκλωβιστούν.

Να σημειωθεί ότι ακόμα και χωριά όπως η Συκιάδα αλλά και η παραθαλάσσια Λαγκάδα έχουν καλυφθεί από το χιόνι με την Τροχαία να εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου νυφάδες χιονιού έπεσαν ακόμα και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να δημιουργηθούν προβλήματα.

Τι λένε οι μετεωρολογικοί σταθμοί

Σύμφωνα με τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που φιλοξενείται στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου η θερμοκρασία οριακά υπερβαίνει τους 0 βαθμούς κελσίου με τον άνεμο να πνέει με 4,8 χλμ/ ώρα από βόρειες διευθύνσεις.

Η πρόβλεψη για τις επόμενες ώρες

Οι χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. θα διαρκέσουν μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει το ανώτερο μέχρι τους 5 βαθμούς κελσίου. Για τις επόμενες 3 ημέρες προβλέπονται ήπιοι βοριάδες με κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις ανά διαστήματα χιονοπτώσεις.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!