tromaktiko: Αναστασιάδης – Κοτζιάς: Πειράγματα και χαβαλές αντί για φωνές στο λόμπι [video]

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Αναστασιάδης – Κοτζιάς: Πειράγματα και χαβαλές αντί για φωνές στο λόμπι [video]



Τα όσα κυκλοφόρησαν στα ελληνικά ΜΜΕ περί έντονου καβγά μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και Νίκου Κοτζιά στο λόμπι του ξενοδοχείου έρχεται ...
να διαψεύσει ένα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ένας Έλληνας ανταποκριτής στη Γενεύη.

Οι δύο άντρες τα λένε off the record με δημοσιογράφους στο ξενοδοχείο και αστειεύονται μεταξύ τους την ώρα που επαναλαμβάνουν με απόλυτο τρόπο ότι δεν υπήρξε διάσταση απόψεων. Σε σχέση με το ποιος έφταιξε για το γεγονός ότι δεν συνεχίστηκαν οι συνομιλίες και οι δύο συμφωνούν ότι η ευθύνη βαραίνει τον Τσαβούσογλου ο οποίος αποχώρισε ενώ για την τελική πρόταση που κατέθεσε η Ε/Κ πλευρά αναφέρουν ότι αυτή διαμορφώθηκε με βάση τις προτάσεις Αθήνας και Λευκωσίας.

Οργισμένη αντίδραση Κοτζιά για τις κατηγορίες
Οι πληροφορίες ότι η άρνηση Κοτζιά να συνεχιστούν οι συνομιλίες οδήγησε σε άδοξο τέλος τη Διάσκεψη έφεραν την έντονη αντίδραση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών μέσω Twitter. Ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε όσους αναπαράγουν «ψέματα της τουρκικής προπαγάνδας» ότι γίνονται «ουρά του τουρκικού εθνικισμού».

Ουσιαστικά αυτό που καταλογίζουν στον Έλληνα ΥΠΕΞ είναι ότι αρνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σε επίπεδο τεχνοκρατών από την Παρασκευή το πρωί και ότι ο ίδιος επιδίωξε να αναβληθεί η συνάντηση της ομάδας εργασίας κατά ένα δεκαήμερο. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Αθήνα ο κ. Κοτζιάς είχε δηλώσει ετοιμότητα να συνεχιστεί η συζήτηση σε επίπεδο ΥΠΕΞ ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για τους εμπειρογνώμονες αλλά σε αυτό αντέδρασε ο Τούρκος ΥΠΕΞ που δήλωσε ότι έπρεπε ν’ αναχωρήσει από τη Γενεύη το πρωί της Παρασκευής.
Σε αυτές τις δύο αντιρρήσεις βασίζεται και η αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το ποιος «εγκατέλειψε» τις συνομιλίες και ποιος όχι.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!