tromaktiko: Υπό καταρρακτώδη βροχή τα Θεοφάνεια στη Χίο [video]

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Υπό καταρρακτώδη βροχή τα Θεοφάνεια στη Χίο [video]



Υπό καταρρακτώδη βροχή και δυνατό νοτιά εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στη Χίο αφού επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι προγνώσεις της...
Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στον μισογεμάτο από πιστούς Μητροπολιτικό Ναό της Χίου ο Μητροπολίτης Μάρκος αναφέρθηκε στη φανέρωση της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος μέσα από τα Ιερά Κείμενα ενώ παρομοίασε τον πιστό της σύγχρονης εποχής με τον αθλητή του ακόντιου.

«Εάν ο αθλητής  ρίξει το ακόντιο έξω από την άσπρη γραμμή που οι κριτές όρισαν να γίνεται αυτό το αγώνισμα τότε, ο κριτής θα σηκώσει κόκκινο σημαιάκι, η βολή θα είναι άκυρη, δεν θα γραφτεί σε κανένα πινάκιο και δεν θα ανέβει σε κανένα βάθρο. Έτσι συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους. Ότι και να πράττουμε, αν δεν το πράττουμε μέσα στον πνευματικό χώρο της Εκκλησίας, εάν δεν το πράττουμε σύμφωνα με την διδασκαλία της ορθοδόξου πίστεώς μας, εάν δεν το πράττουμε για χάρη και για δόξα του ονόματος του Χριστού τότε είμαστε κι εμείς καταδικασμένοι οι επιδόσεις μας να μη μετρήσουν στο πινάκιο του ουρανού», ανέφερε ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Λίγο αργότερα παρουσία ελάχιστων πιστών που αψήφισαν τη δυνατή βροχή η πομπή κατέληξε στο κεντρικό λιμάνι της Χίου, εκεί όπου φέτος μόλις ένας τολμηρός βούτηξε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια του καθαγιασμού των υδάτων.

Το «παρών» στον φετινό εορτασμό των Θεοφανείων έδωσαν ο Βουλευτής Ν. Μηταράκης, ο Δήμαρχος Μ. Βουρνούς, οι στρατιωτικές αρχές του νησιού καθώς και δεκάδες πιστοί.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!