tromaktiko: Απαγόρευσαν την φωτογράφηση των προσφύγων στην παγωμένη Μόρια [video]

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Απαγόρευσαν την φωτογράφηση των προσφύγων στην παγωμένη Μόρια [video]



Στην απίστευτη και προκλητική απαγόρευση λήψης φωτογραφιών από τον παγωμένο καταυλισμό των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου προχώρησαν χθες οι....
αρμόδιοι, προφανώς πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα περιορίσουν την κατακραυγή.

Εν τούτοις, για τρίτη μέρα σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εκτεθειμένοι στο κρύο και στο χιόνι, αφού ο χιονιάς και η κακοκαιρία που πλήττουν την χώρα μας έπληξαν και την Λέσβο. Το χιόνι στον καταυλισμό κάλυψε τα πάντα, ακόμα και τις καλοκαιρινές σκηνές στις οποίες πρόσφυγες και μετανάστες προσπαθούν να προστατευτούν. Την επομένη του χιονιά, ο ήλιος που βγήκε μετέτρεψε το χιόνι σε πάγο, καθώς το κρύο ήταν τσουχτερό, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί, που κινδυνεύουν από κρυοπαγήματα ζώντας έξω στην παγωνιά, τώρα να έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμα μία δυσκολία. Καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από περιοχές που δεν είναι συνηθισμένα τέτοια καιρικά φαινόμενα, δεν γνωρίζουν πώς να κινηθούν πάνω στο παγωμένο, και πολύ επικίνδυνο, έδαφος!

Το σοκαριστικό βίντεο δείχνει τον καταυλισμό των προσφύγων καλυμμένο από το χιόνι:

Εν τω μεταξύ σήμερα χιονίζει πάλι από το πρωί στη Λέσβο, με τις συνθήκες κατά διαστήματα να γίνονται ακραίες.

Γυναίκες και παιδιά και άλλα ευάλωτα άτομα ζεσταίνονται σε δύο μεγάλες σκηνές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στις οποίες λειτουργεί ένα σύστημα θέρμανσης. Οι υπόλοιποι, κυρίως Αφρικανοί άνδρες, ζουν στην πλειονότητά τους στο ανατολικό και στο βόρειο τμήμα του καταυλισμού σε καλοκαιρινές σκηνές σκεπασμένες από τέντες, θαμμένες κυριολεκτικά στον πάγο, με μόνη «προστασία» κουβέρτες που τους έχουν διανεμηθεί!

Σε υπαίθριες φωτιές καίνε ό,τι μπορεί να καεί και κυρίως ξυλεία από τα γύρω ελαιοκτήματα ενώ προσπαθούν και να μαγειρέψουν σε αυτές τις φωτιές κάτι πέραν του προσφερόμενου συσσιτίου.

Στο μεταξύ, η κατάσταση αυτή έχει ανησυχήσει τις οργανώσεις γιατρών που επιχειρούν στο κέντρο, αφού ήδη άρχισαν να προσέρχονται ασθενείς με πόνους στους μύες και στα κόκκαλα λόγω του έντονου ψύχους.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!