tromaktiko: Ποιο μοντέλο υποχρέωσε τη Volvo σε εντός έδρας ήττα;

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Ποιο μοντέλο υποχρέωσε τη Volvo σε εντός έδρας ήττα;



Aντ’ αυτού το πιο δημοφιλές μοντέλο του 2016 στη σκανδιναβική χώρα ήταν το ...
Volkswagen Golf.

Σίγουρα η είδηση αυτή δεν αρέσει στην Volvo αλλά σύμφωνα με το BBC ο Σύνδεσμος Εμπόρων και Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της Σουηδίας επιβεβαίωσε πως το 5,9% του συνόλου των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη συγκεκριμένη χώρα το 2016 ήταν VW Golf. Συγκριτικά τα τρία πιο δημοφιλή και “καλοπουλημένα” μοντέλα της Volvo αντιπροσώπευσαν μερίδιο αγοράς 5,7%.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Volvo δεν βρίσκεται στην κορυφή των best-seller από το 1962, όταν το Volkswagen Beetle είχε αποδειχτεί ως το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο των Σουηδών.

Μήπως αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ερωτική σχέση μεταξύ των κατοίκων της χώρας με την πιο διάσημη εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία περνάει κρίση; Όχι ακριβώς, θα λέγαμε, καθώς υπάρχουν ακόμα στους σουηδικούς δρόμους περισσότερα Volvo από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύουν το 21,5% της συνολικής αγοράς αυτοκινήτου της χώρας.
Να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο πως προς το τέλος του 2016, η Volvo επιβεβαίωσε ότι η Κίνα θα καταστεί κόμβος για τις παγκόσμιες εισαγωγές και εξαγωγές της και στο πλαίσιο αυτό η παραγωγή του S90 θα μετακινηθεί από τη Σουηδία στην Κίνα όπως και  η παραγωγή των σειρών 60 και 40.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!