tromaktiko: Λιγότεροι μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στο Αιγαίο το 2017

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Λιγότεροι μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στο Αιγαίο το 2017



Πτώση στις αφίξεις...
μεταναστών και προσφύγων κατά τον πρώτο μήνα του 2017, διαπιστώνει η Frontex και την αποδίδει στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα κάνει λόγο για σχεδόν 8.000 διελεύσεις των ευρωπαϊκών συνόρων στις τρεις κύριες μεταναστευτικές διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιανουάριο.

Ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν στα ελληνικά νησιά ανέρχεται σε 1.760 τον Ιανουάριο, πτώση κατά 18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι χώρες προέλευσης είναι κυρίως η Συρία, η Αλγερία και η Παλαιστίνη, ενώ ως ενδιαφέρον σημειώνει το γεγονός ότι τέταρτοι σε κατάταξη ήταν οι μετανάστες από το Κονγκό.

Στην Ιταλία έφτασαν διαμέσου θαλάσσης τον Ιανουάριο 4.400 μετανάστες, πτώση κατά 16% σε σχέση με ένα χρόνο πριν και περίπου 46% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016. Οι τρεις κύριες εθνικότητες ήταν από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Γουινέα και τη Νιγηρία και οι περισσότεροι ήρθαν από τη Λιβύη.

Στα δυτικά Βαλκάνια ο αριθμός των παράνομων διελεύσεων των συνόρων ήταν σε παρόμοια επίπεδα με τους αριθμούς του Δεκεμβρίου, αλλά κατά 97% μειωμένος σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016. Οι τρεις κύριες εθνικότητες ήταν Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!