tromaktiko: ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ η άγρια δολοφονία της 27χρονης - Ξεψύχησε αφού τη λιθοβόλησαν ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ...Πόλύ σκληρές εικόνες

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ η άγρια δολοφονία της 27χρονης - Ξεψύχησε αφού τη λιθοβόλησαν ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ...Πόλύ σκληρές εικόνες



Λιντσαρίστηκε αδίκως μέχρι θανάτου…
Ο λόγος για την 27χρονη Αφγανή Farkhunda Malikzada που λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από όχλο φανατικών ισλαμιστών. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα  στη Καμπούλ, στις 19 Μαρτίου 2015.

Ποιος ήταν ο λόγος; Ότι έκαψε το Κοράνι. Έτσι ισχυρίστηκε ένας μουλάς. Ετσι λοιπόν ο  συγκεντρωμένος όχλος τη τράβηξε στο δρόμο για να επιβάλει τη δικαιοσύνη.

Αφού ξυλοκοπήθηκε και λιθοβολήθηκε μέχρι αναισθησίας, τοποθετήθηκε κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου και σύρθηκε για 100 μέτρα. H oργή του πλήθους ήταν τόσο μεγάλη που η αστυνομία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Στη συνέχεια το σώμα της οδηγήθηκε στη κοίτη ενός ρέματος  και πυρπολήθηκε.Ανάμεσα στον όχλο, βρίσκονταν και πολλά παιδιά..

Τα βουτηγμένα στο αίμα ρούχα της, δεν άναβαν και το πλήθος χρησιμοποίησε τα φουλάρια και τα καπέλα τους για να την κάψουν.

Υπήρξαν αντιδράσεις

Οι αρχές μετά από πολλές αντιδράσεις προχώρησαν σε 49 συλλήψεις.

Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν οχτώ άνδρες με 16 έως 20 έτη φυλάκισης, ένας ανήλικος με 10 χρόνια και 11 αστυνομικοί με ένα έτος φυλάκιση, διότι δε κατάφεραν να προστατεύσουν την Farkhunda.

Στο σημείο της άδικης δολοφονίας της, χτίστηκε ένα μικρό μνημείο. Παρ όλη τη διεθνή κατακραυγή όμως, τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, παραμένουν ουσιαστικά ανύπαρκτα.

ΔΕΙΤΕ 
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!