tromaktiko: Απίστευτο! Κλέφτες άρπαξαν κινητήρες αξίας €3,5 εκατ. και διέφυγαν σαν κύριοι

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Απίστευτο! Κλέφτες άρπαξαν κινητήρες αξίας €3,5 εκατ. και διέφυγαν σαν κύριοι



Μια κλοπή από αυτές που λες ότι είναι αδύνατο να συμβούν σε έναν καλά φυλασσόμενο χώρο, και σε μια χώρα με τόσες κάμερες,..
πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Jaguar-Land Rover στο Solihull.

Άγνωστοι, οδηγώντας ένα πιθανότατα κλεμμένο φορτηγό, μπήκαν στις 10:30 το βράδυ της περασμένης Τρίτης στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου από την ανατολική, φυλασσόμενη είσοδο, σαν κύριοι. Στη συνέχεια πήγαν στον χώρο αποθήκευσης Lagoons, όπου βρισκόταν ένα τρέιλερ φορτωμένο με κινητήρες, και το κότσαραν στο φορτηγό τους. Έχοντας μαζί τους και χαρτιά που κάπως δικαιολογούσαν αυτή τους την ενέργεια, κι αυτά κλεμμένα ή πλαστά, κατάφεραν να ξαναβγούν στο δρόμο με τα κλοπιμαία μέσα σε μόλις έξι λεπτά.

Ωστόσο η κλοπή δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Το ίδιο φορτηγό φαίνεται πως επέστρεψε λίγο αργότερα την ίδια νύχτα, και επανέλαβε την ίδια ενέργεια, κλέβοντας άλλο ένα τρέιλερ με κινητήρες! Όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι της Jaguar-Land Rover δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο χαμηλό είναι το επίπεδο φύλαξης στο εργοστάσιό τους, ώστε να μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Την επόμενη μέρα η Αστυνομία βρήκε τα τρέιλερ παρατημένα, χωρίς βέβαια το πολύτιμο φορτίο τους.

Χωρίς κανείς να ξέρει τον ακριβή αριθμό των κινητήρων που κλάπηκαν, η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις £3.000.000 (€3.500.000), ενώ πηγή μέσα από τη Jaguar-Land Rover αναφέρει πιθανή αξία έως και £5.000.000. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι δίνει μια καλή αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη διαλεύκανση αυτής της κλοπής και τη σύλληψη των ενόχων.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!