tromaktiko: Τα βαρύτατα τραύματα που οδήγησαν στο θάνατο του 6χρονου που έπεσε από μπαλκόνι στην Κηφισιά

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Τα βαρύτατα τραύματα που οδήγησαν στο θάνατο του 6χρονου που έπεσε από μπαλκόνι στην Κηφισιά



Ξεψύχησε το 6χρονο...
αγόρι που διακομίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Aγλαϊα Κυριακού», έπειτα από πτώση περίπου 10 μέτρων, από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Κηφισιά.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών το αγόρι έχασε τη μάχη για τη ζωή, σχεδόν ένα 24ωρο μετά το συμβάν.

Το άτυχο παιδί που φαίνεται ότι διέφυγε της προσοχής των γονιών του και έπεσε στο κενό από τον 4ο όροφο αν και υπήρχε προστατευτικό πλέγμα στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έσπευσε να παραλάβει το παιδί και να το μεταφέρει στο εγγύτερο νοσοκομείο, το ΚΑΤ.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΚΑΤ η κινητοποίηση ήταν άμεση. Ομάδα γιατρών εξέτασε το παιδί, με τη διάγνωση κάθε ειδικότητας να είναι πολύ βαριά. Το αγόρι είχε υποστεί θλάση στους πνεύμονες, ρήξη σπλήνας και ήπατος, ενώ είχε αιμάτωμα στην κοιλιά και το περιτόνιο πάνω από τα όργανα.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση και του έγινε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος, ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωληνάκια για τους πνεύμονες ώστε να μην συγκεντρωθεί υγρό. Μετά διακομίστηκε με ασθενοφόρο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του παιδιατρικού νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς η νοσηλεία του ήταν σύντομη και με μοιραία έκβαση.

Η ανακοίνωση των γιατρών του ΚΑΤ

«Ο ασθενής Σ.Κ., 6 ετών προσεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας σήμερα Σάββατο 11/2/2017 και ώρα 10:52 π.μ. σε βαρύτατη γενική κατάσταση ύστερα από αναφερόμενη πτώση από ύψος περίπου 10 μέτρα. Διασωληνώθηκε άμεσα λόγω αιμοδυναμικής αστάθειας και επαπειλούμενου αεραγωγού.

Ήταν κάτωχρος με αιμοδυναμική αστάθεια και κόρες οφθαλμών σε μέση θέση χωρίς φωτοκινητική αντίδραση. Διαπιστώθηκε σοβαρή πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακας δεξιά. Κλινικώς κατάγματα των μηρών άμφω.

Έγινε έλεγχος περιτοναϊκής κοιλότητας με καθετήρα και διαπιστώθηκε ότι το αίμα αναδύετο με την μορφή πίδακος. Οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο με αδιασταύρωτο αίμα. Κατά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώθηκε κατακερματισμένος σπλήνας, ρήξη του ήπατος μονήρης, εκτεταμένο οπισθοπεριτοναϊκό αιμάτωμα.

Εκτελέστηκε σπληνεκτομή και συρραφή του ήπατος. Ακινητοποιήθηκαν τα κατάγματα και τοποθετήθηκαν σωλήνες μπιλάου άμφω. Ύστερα από επικοινωνία με την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλ. Κυριακού», μεταφέρθηκε συνοδεία Αναισθησιολόγου με Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!